Wednesday, December 30, 2009

2009 tinggal kenangan

aku hanye mampu tersenyum..mengingati segala kenangan2...pahit,manis,suke duka serta benda2 yg pelik2 berlaku sepanjang thn 2009...der yg berjaya wat aku ketawa dan yg menangis pon der...thanks to all my friend yg otak giler2...

so far..kawan makin tambah tp der gak yg seketol dua yg menghilangkan diri gak...xth lah sesat jalan ke?atau memang saje2 menjauhkan diri dr aku...ade aku kesah??lantak lah korang..aku x leh lah nk pakse2 org dekat2 ngn aku...itu "SS" namenye..dulik pe aku!!.

ermmm..takut melangkah ketahun seterusnye,tak tahu per yg berlaku dihari2 yg mendatang bukan??ape kejayaan aku?sape jodoh aku?bile ajal aku sampai??setahun melangkah..umur pon bertambah...xkan x pk soal jodoh kot??tatot2 nk jawab soklan nie....mude lagi kot...hehe

tahun 2010 nanti rerase nk jadi yg lebey baik,rock n roll dikurang kan sikit,jd ayu plak,insyaallah
pastu nk buat org2 sentiase tersenyum dan menerima aku seadanya...

da namo wat azam byk2...takut x capai lak nnti...simpan je lam ati,malu nk pamerkan diblog...nanti der org ketawa bile bace...almaklumlan aku totally kurang sempurna,kalau nk berubah 100% tu ssh sikit...50 % pon belum tentu,tapi aku akan cube...yes!!i know oshin u can do it....!!i know!!semangatII.......

k nie last word dari aku,ayat2 cinta org kate:

"tuhan kirim kan lah aku kekasih yg baik hati"
yg menerimaku apa adanya...........

"maaf,bilaku tak sempurna,
cinta ini tak mungkinku tegah....


oshin 2009...end~~~

Tuesday, December 15, 2009

bulan yg sgt bz,celakakkkk!!

bulan 12 adalah bulan yg sgt2 bz...bak kate org...bulan nk tutup buku lame dan nak start bukak buku baru plak...aku pon bersangkut paut gakla ngn bulan 12 nie...memang bz gile,keje aku sendiri pon xsiap tapi sibuk nk buat keje org lain(keje br aku mengecheck email2 bos aku),sgt2 mencabar sampai tiap2 pagi aku berdoa janganlah der ape2 email masuk....i tat0ttt!!!bukan takat check je,nk balas2 lak lagi...mmg cukup mencabar2 minda aku yg agak kondem da nie...kadang2 aku suke,kadang2 aku menyampah...sebab email2 tu smua aku xpaham langsung ape masalah die...sampai aku kene call sane cini...arghhh xsuke toll!!

nak je aku balas,i dun want to know,i dunno,i dunno sepatah haram...boleh x mcm tu??,sampai aku jadi tension,dahi berkerut2,mate berpusing2,otak melayang2 sampi ke bulan...ciannye kau oshin,kenapa sgt berat tanggungjawab kau skrg kan??nasib-nasib...tapi aku tetap suke keje aku...

inilah perbezaan org bekerja dan org belajar,dulu pas je abis kelas leh membute sampai hari esok tapi sekarang?memang x pat lah jack nk tdo2 nie...mate pon da mcm panda,tapi lunch hour memang aku belasah je tdo kat tepi aircond tu,alas kotak lebih kurang,pastu angkat kaki tdo...hahaha....dulik ape aku,bos pon tdo...aku pon nk gak tdo...memang jiwa tdo dlm diri aku xleh nk buang lah beb,xth lah sampi bile smua nie berlalu....(kat umah daniel selalu kacau aku tdo,kul 1pg ajak bergurau2,gigit sane sini,memang saje je nk rs kaki saiz 4 kan..huhu)

okey skrg kasi tutup citer pasal ini keje,kalu cite pon mmg x abisnye,3 buku pon xakan abis...
next week time table aku full,bos aku start cuti 18hb sampai next year,pegi traveling oversea katenye,xthla pe lagi wasiat2 yg die akan tinggalkan kat aku nie..huwaaaa!!!

21-24/12---->keje,keje,keje(tak suke,tak suke,tak suke)

25/12------->coti!!christmas day & birthday si die (hadiah x cari lagi nie,pe ek nk bg??)

26/12-------> abg teddy sy kawin,laaarrr x bestnye,cepat tol nk kawin,xder r kwn nk lepak2
mapley g,petang sikit leh layan rock da world tapi x der geng lah........sape ek nak
teman aku terkinja2,terlompat2 nie,berkuah tiak oiiii....ermmmm

27/12-------> nak kene balik da seremban,bowinggggggggggnye!!

28-31/12----> keje,keje,keje (mood new year sampai,oyey!!!)

1/1/2010----> azam baru,buku baru,cerita baru yg hangat,bkn cite kedai kopi lg k
hehhehe,good luck oshin san!!
arigato!!!

~~END~~

Sunday, December 13, 2009

i love u babehhhh....

  • daniel u r everything 4 me now babe...!!
  • sgt2 noty....suke gigit2 kaki...its hurt!!!mcm nk hempas je kat lantai,hehehe
  • 11.12.09 genap 2 month....kejap je,dulu 1 tapak tgn je je leh pegang...
  • kalau x jumpe sehari mcm 1bln je rs....miss u always babe...
  • mybe kau tak sgt memahami diri ini...tapi kau sgt berharga bg diri aku...
  • kau sgt comel pada aku...tiada tandingannye....tiada!!emmuahss
please,please,please kamo jangan nakaL ku pergi sebentar bukan utk curang.... :D

Friday, December 11, 2009

sangat semak skrg.....

  • waktu tetap berlalu meninggalkan segala kisah2 suka mahu pon duka...tahun 2009 hampir tamat....rasenye tahun nie suam2 kuku je...xsuke sgt x sedih sgt..bese2 jelah..kalau sedih pon aku buat2 lah happy....berlakon sikit pe slhnye kan kan kan.. :)
  • tahun nie jgk masing2 nak menamatkan zaman bujang...yg tunang2..ada gak gatal nk kawin walaupon duit tarak,kenduri 10 dulang pon leh layan,yg menambah koleksi anak pon ader....aishh mcm2...
  • jeles ke beb???hahahhaha...nak kate jeles...derlah sebesar duit 5sen tu ar..nk lebih2 xderlah...da sampai jodoh dorang xkan nk tahan lak kan...go head jela,aku tayar pancit xleh nak kejar...hahhaha
  • anyway congrat i wish to all my friend yg selamat bertunang,yg belum tue...tunggu jela..mase korang pon akan sampai...tp xtahu lambat ke cepat(termasukla aku skali,laku ke x ni beb??)
  • yg sorok2 tunang atau kawin yg x jemput aku tu...lantak korang lah,aku nampak korang kat mane2...aku buat bute je...sape suh x jemput aku...huh sengal!!
  • aku happy sgt mendengar berite2 gembira ni dari kawan2 aku walaup0n der yg bgth agak lewat......kecik ati tu der gakla tp org xpenting beselah mesti tahu yg last2......
congrat friend,love u all,muahss!!!

Friday, November 27, 2009

munasah diri

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,

Dalam ruang dan waktu,

Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,

Resahku tanpa hadirmu,

Sungguh berat hatiku untuk merasakannya


Friday, November 20, 2009

kenangan terindahhh


keje aku yg melambak2...
xth bile leh siapp benda alah nie...

naik ketat mate aku tgk amount yg berjuta2 nie.......
bukan 4 atau 5 digit tp ntah bape mls aku nk check lahh......lantakk lah...

rs aku mahu bakar je invoice2 niee.........
penat tahap gajah...ngantokkkk lagi.....huwaaaaaaaaaaaa berat aku da turun 2 kg....syiak arrghh!!!

Tuesday, October 27, 2009

kembali terjalin...

kami da berbaik,amin,,,,,,,,,,
sekian

Tuesday, October 13, 2009

dirasukkk~~

sori ya mood aku kurang stable sejak 2 minggu nie,bukan itu saje aku pon xtahu pehal lak ngn diri aku nie,bercakap ngn dinding,bercakap ngn sofa,peti ais,dan juge dengan komputer riba aku....
susah tol aku nk kawal kepala otak aku yg sedang ting tong tahap dewa dewi nie...aishh
kemungkinan besar aku dirasuk jin bertanduk kepala 3...wow!!scarynye...budus toll...

cume aku nak bgth yg aku da start bertugas esok....hope semuanye berjalan dgn lancar,keje x byk dan lebih relax,yg paling penting bos aku syg aku....amin....waktu tido aku akan berkurangan...benci toll!!

sekiann,walimatulurus~~~

Sunday, October 11, 2009

II separuh jiwaku pergi II

Separuh jiwaku pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati
Dengan sedarmu
Kau tinggal aku

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua


Saturday, October 10, 2009

aktiviti kire semutt....

rini si die g men paint ball di gombak kate si die ngn geng opis,layan kan je,jadi kami x pat spent time bersama dis weekend,tidak mengapa bagi aku....(dlm ati marah gak rs nk tembak je kwn2 die, sibuk time2 weekend niela dorg nk men,g la raya deepavali ke,kismas ke,adoyai)

oleh itu aku akan teyuskan mengira semut2 yg berjaya mencerobohi bilik gelap aku nie,memang semangat tol dorg,bape thn lah dorg nk sampai ke tingkat 8 nie ek,lum lg tingkat 30,syabas!! kepada sang semut2,ada gula aderla korang,benci aku...

sudah jiwa dilanda puting beliung,di hempap lg ngn pokok getah gred A,ar busan gile babeng si die tiada disisi tuk menemani aku,patut kah aku membantai 3 movie ketika ini seorg diri,o0o no muntah nnti....

pastu si die akan teyus ke puchong umah akak die der makan2 katenye,erm...langsung x pelawa aku,huh!berat berkati2,mmg menyakitkan ati...tahulah aku nie rock n roll mmg xsesuyai pn kami berdue...malu2 kucing lak nk bwk aku jmpe family die,nanti aku tukar jd power ranger balut smua bdn....tecik tol ati nie...huwaaaaaaa

mybe die lum ready,dgn perwatakan yg aku der skrg nie....confirm family die x suke tapi makcik pakcik den nie baik org nye,nmpak ajo brutal mental,tapi ati den suci bersih xder berkarat2 sane sini...den xpandai nk berlakon baik2 nie,ni lah reality den ni ar...dun judge da book from da cover k...hah...den geraM nie.....

xsuke x der hal la...sok dapat menantu lagi macam hantu...padan muke....ambikkk!!yucks!!...haha

kepada kt luar sn yg single mingle,mehla isi borang...den pandai mengemas,membasuh,menyental daki,me...masak(lum pro g,lehla air ngn maggi goreng spesel..huhu),dan membuli....hahhaha

nota dr penjara:kala jengking lam penjara pon leh berubah nie kan manusia..pieces of cake je

mari bermesra2 dgn patrick...aktiviti tdo ar pe lg da busan gile babeng

Friday, October 9, 2009

rindu atau bencii??

Dua minggu telah berlalu ku keseorangan
Merindu satunya...............??
Yang telah kukecewakan
Tanpa disedari naluri kuterkasar bahasa
Namun jauh sekali di hati niat untuk meluka

Apakah dia tidak tahu kumasih menyayangi
Mengharung apa jua tuk mendekati

Kucuba 7251364 tiada jawapannya
Sila tinggalkan pesanan suara selepas nada
Kucuba 7251364 gagal dihubungi
Mungkinkah dia sedang merinduku atau sudah membenci

Kecewa sudah kutunggu tanpa khabar berita
Mendengar detik dan saat berlalu
Bagai kurun tersiksa
Teman asyik menasihati cintaku kedinginan
Namun apakah mereka tidak sedar hatiku membara

Tidak mungkin dapat kucuba tuk melupainya
Siang dan malam terbayang wajahnya

Walau apa jua akhirnya
Akanku cuba untuk bersua
Kerna tak terbayangkan hidup ini
Tanpa senyumannya


  • aku memang x leh survive di kaki sendiri,mungkin aku terlalu mude gaknye,cet!!alasan je
  • atau dgn kate lain,aku manje,100% mengharap bantuan org lain...itula aku "oshin"
  • call?sms?jumpe terus??x kan bagi surat gune burung kot??old version lah...
  • xkan nk cukupkan sthn lak,sebln lum tentu aku leh napas...aiyak!!
  • fuhs!!tenang oshin.......pelan2 kayuh,abg aku suh cukup kan 3 thn....langsung x membantu perasaan aku...
  • aku perlu kereta tuk rayau2,aku nk duit tuk belanje,aku nk meow,rabbit,hamster,mus,kambing aku.....aku rindu umah aku.....
  • im s0 sorry...sorry...sorry....sorry...sorry...sorry...sorry...sorry...sorry...sorry...
  • sorry...sorry...sorry,sorry...sorry...sorry,sorry...sorry,sorry,sorry,sorry,sorry,sorry,
  • sorry,sorry,sorry,sorry,sorry,sorry,sorry,sorry,sorry,sorry,sori,sori,sori,sori,
  • sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori,sori
  • hell ya!!

raya ke 20


  • ade ke org raye agi...ke bz ngn majlis kawin lak...
  • kuih raye confirm tinggal habuk2 je time2 cmni,xpon sah2 licin..
  • kejap je kan nk bis raye da...xsiyok tol...jum putar lik mase nie..
  • perlukah aku menghabiskan sisa2 raya ku disini??ermm
  • eh!!raya tahun nie wet raye makin susut,benci...dorg kate aku patut kawin,supaya pat wet ry yg byk dari suami....ces!!ader ke cmtu...nam00,nanti kene mengandung,amik darah,cucuk sane sini.....scary beb!!
  • sempat ke aku biskan pose 6 aku nie..mcm xlarat je...per0t da kempis gile babeng da nie,klu tumbuk sikit confirm tebus...
  • tulang pon da nmpk...wah pakai kebaya ny0nya mantap nie mcm pinggang saloma...kasi gelek sikit...cewahh!!
  • i wanna 2............................aku rindula,patut ka aku tuttttt??1 week ++ da...ermm sorry i CANT

Tuesday, October 6, 2009

diri aku

oyey!!nk lumpat2 mcm kangr00,xder ape yg nk dik0ngsi dlm blog aku yg ntah aku mengarut nie..

anyway...kekusutan yg der lam pala otak aku nie...telah berjaya disurutkan...
bagaimana aku mengatasi masalah itu??minumlah kopi jantan setiap mase,pasti anda akan merasai kehebatan kopi jantan itu hingga ke sum2 tulang...statement yg macam haram kan...

rini aku pose,hebatkan aku...maybe ini punce2 aku lebey tenang dan aman....
terima kasih ya tuhan,kerana memberi aku kekuatan menjalani ibadah mu....

kesimpulannye nanti..sluar aku confirm londeh paras lutut...seksinye aku...haha,pape jerlah...janji aku tenang,tidak memikirkan sesuatu yg boleh merosakkan minda aku sendiri...

eksperimen dr makmal 1 :-

  • betol ke semuanye ok??erm...70% leh kate ok
  • bagaimane lak ngn hati?tipu kalu kate xsedih...sgt sedih tp sorokkan
  • perasaan ego?yup...oshin memang ego,pentingkan hati sendiri,bongok!!
  • sampai bile nk cmni?xth...tapi seblum kiamat,confirm oshin akan ok
  • masih menunggu??menunggu..tuk pe,biarlah...kegembiraan akan sampi tp lambat
  • sunyi x??huwaaaaaaaaa....mcm nk giler,tolong turunkan pari2 dr khayangan tuk menemani sy.."honestly,i need someone beside me"
  • da la x mau jwb lagi soklan2 cmni....sila berambus!!

buntu~~~

maybe i regret everything i said........

Monday, October 5, 2009

kesunyian tanpa henti

  • untuk seketika aku perlu besendiri...mood aku kurang terkawal...memandang langit,bintang dan bulan buat aku tenang seketika...
  • kenapa aku perlu beremosi??huh!!penyesalan tiada batasan....
  • otak aku hampir2 hang langsung xleh pk....kenapa,mengapa???
  • sampai bile aku harus melarikan diri??
  • aku ego??sape yg ego??
  • huh!!b0san lah nk pk benda nie.....

shutdown.....turn oFF~~~~

Saturday, September 12, 2009

suratan atau kebetulan..jeng jeng jeng

disebabkan hari raya aidifitri yg bakal kite sambut bagi smua umat Islam satu dunia jatuh pada hari ahad bersamaan 20hb september 2009,(kalu xder pertukaran) oleh itu aku akan spent duit sikit membeli kek kat mama ku yg sgt aku cintai,kasihi,sygi,bucuk2 kat U mama KU...my love to u never end....ceh!!nk jiwang2 lak...

tahun lepas aku tarak sambut..sbb aku bz practikal,but tahun nie aku akan korek2 duit yg makin susut dlm wallet aku ni,akibat sopping over limit...xkisah lah kek murah ke mahal ke...janji ianya sumber dari aku...betol x??maybe xder hadiah2 yg mahal tuk oshin bagi utk mama...wet pon ciput je :(,but i try to make u happy always beside me....tht is ma promise 2 u m0m...

kek itu akan ku sorok kan kt bwh katil ke atas almari ke..janji tempat yg selamat...dan yg paling penting,xder kene bwk lari tikus ke semut ke...pastu pagi raya br aku kasi....wah suprise!!bestnye!!msti mama happy kannn??
ermm...xder org pon nk buat kat aku mcm nie....paling2 pon,surprise kene baling ngn telor,yuck!!bangkai bau die....kunun2 nk g mcd nk celebrated birthday..skali sparuh jalan da berdepek2 ngn telur atas kepala....bongok tol kwn2 aku nie..punye aku dress up kalah liyana jasmay time tue...abis hancus!!anyway thanks alot dude...sampai mati aku ingat...hehhe

kepada mama....we?? eh silap2....i LOVe U...i wanna to B with u always n maked u smile....mwahhhhhhhhhh... happy birthday yg ke 46 tahun...semoga nampak mude selalu ya!!amin........

ur sweet daughter,
oshin kwn bergosip...hehheheh

Friday, September 11, 2009

kawan oh kawan

baru2 nie aku dan geng2 gosip aku telah merayau ke bandar melaka...tujuan utama kami ader lah mahu shopping...perempuan memang suke perabis duit mak bapak terutama aku yg masih belum bekerja....kami menaiki sebuah viva yg berisi 6 org...macam sardin dah.........last2 minit dorang ajak aku,i pollow.......dgn tanpa byk soal.noktah..

semasa perjalanan menuju ke destinasi,dan jalan raya agak sesak tika itu,kami pon bergosip2 di bulan ramadan ini....(xpe malam da berbuka),aku nie pesal kawan2 sekolah memang x arif sgt,sebab aku pon jarang di melaka,di KL pon jarang,sebab aku selalu ulang alik...hahhaha,aku pon x kan der mase melepak2 ngn dorang,pengetahuan aku pon cetek dalam soal kawan seperjuangan mase sekolah....malas amik pot....

dgn dimulai gosip yg panas sampi lah yg sejok...."ko tahu si polan tu,kene kejor ngn bini org,menangis2 mcm nk giler jumpe aku"haiya mcm ini punye org pon ader kah???yg g kacau laki org tu pe pasal...kan byk lagi yg teruna2 yg belum expired date.....aku pon x phm dunia skrg nie...ini plak kawan aku,aku pn malu gak lah punye kwn bernafsu begitu....kot sok lusa laki die kene kebas dik anak dara...sawan gak nanti...mcmtu gak bini org tue kan...haishh x paham2....

pada mulenye aku kurang percaya si polan begitu,sebab dizaman sekolah,die sorg yg baik dan salah satu geng kongsi gelap aku...tapi bile pk balik..manusia boleh berubah bile2 mase je kan....kene pandai jage diri itu yg penting...
alhamdullillah,aku masih diberi hati dan otak yg masih boleh berfikiran waras,bukan nk ikut hawa nafsu je...pompuan dahla byk nafsu,silap2 sampi x leh kawal..

hmm...di sebabkan hal itu,kwn aku telah putus kawan dgn si polan,sebab die x mau masuk campur,takut dgn die2 kene hempok kayu besbol...dan si polan pn telan menjauhkan diri dari geng2 sekolah...
kepada si polan kami nasihatkan berubah lah seblum terlmbat,takut menyesal kelak...mungkin cinta itu buta,tapi jgn jadi buta kerana cinta yg jahil

p/s :for me,friendship never end,i dun want to lost any friend...ermmm

Thursday, September 10, 2009

10 hari lagi umat islam berpuase

posing saje2 tunjuk wallet baru,der org kate wallet gua mcm bdk2 tadika...gua xder hal,tapi gua telah mengambil
keputusan utk membeli wallet baru yg berjenama United Colour of Benetton...haha,walaupon gua x minat hijau,tapi gua tetap mahu rembat ini beg,sebab tinggal satu saja...



lame tidak memblog diri...rs mcm da berhabuk n bersemak samun da blog nie...dikesempatan ini saye "oshin" bkn name sebenar mahu mengucapkan selamat hari raya.....eh2,pose x bis g....x leh wat ucapan cmtu..kot2 sok lusa mati,sape tahu kan?

sowilah gua agak bz melayan kerenah mama,serta adik gua yg bagi fening saja pala gua...mahu saja gua lari masuk utan,suh batu belah hempap gua....sib batu belah da xder...selamat gua

gua terpakse ganas2 sikit kali ni,sebab tekak gua da rase sakit,perit ++ rock (angkat 3 jari),kalu nyanyi lagu ella confirm juri xder pk 2,3 kali...terus gua dorang kasi menang nye lah...yeyyeye,mcm amok lak....

so far persiapan raya,sudah beres smua...butik B C LIM di melaka,gua ngn family gua lawat hampir 9 kali,masuk 10 kali promoter dorang pon da x mau layan gua da...sik muke korang je...lain2 customer tarak kah??msti dorang ckp cmtukan..sib baik lah muke gua tarak mcm itu banduan terlepas dari penjara kajang,klu x confirm citer balai...

tahun nie,boleh dikatekan kami anak beranak 100% baru,thank mama kerana sponsor...almaklumla gua masih belajar,kalu gua da keje bukan kate baju,rumah pon gua tukar baru...haha,tapi gua agak x puas atila,adik gua dpt jeans jenama guess,gua lak dpt jenama cap ayam kampung,ini x adil kan?disebabkan adik gua pandai mengunekan kate2 manis kalah madu lebah,die pat lah ape yg die mahukan....ces!!!pasni gua bagi ayat lagi manis mcm jus tembikai.....aumss!!!confirm pat agi mahal dari itu...tunggu dan lihat ya....

pape pon gua bersyukur dgn pe yg gua ader skrg....every year pon smua tukar...xder yg tercicir...hope thn nie gua pat wet raya agi...kepada pakcik2,makcik2 bapak2 ibuk2...jgn lupe oshin ya...

selamat menerus kan BERPUASA....
semoga amal ibadat kita diberkati olehNYA
,AMIN....

Tuesday, August 18, 2009

mimpi ngeri....tatottt!!!

pagi tadi aku bermimpi ngeri,di kejar 2 ekor ular sawa yg berlainan saiz,sekor anak sekor bapak....
meremang segala bulu aku dlm mimpi tue....tegak2 beb!!yg keriting2 pon lurus cantik je...
aku berlari selaju yg mungkin,tapi ular tue lagi power dari aku,sekejap je die leh der depan aku(g sekolah sukan gaknye ini ular)pastu ular tu angkat2 kepala die kat aku(goyang,goyang,goyang kapla goyang)....jantung aku dub dab dub dab tanpa henti,cuak ader,nk terkencing ader,nk menangis ader,peluh tok sah ckplah...1 baldi setgh klu perah baju....

pastu ending mimpi aku tu x bape ingat plk...ader org bunuh ular tersebut ke tak...puas aku flashback lik...xleh gak ingat....kdg2 xsemua mimpi kite ingat kan...xsiyok ar cite tergantung nie,xder feeling langsung...

bile saje tersedar aku tgk jam pukul 7pagi tepat...bgn je terus aku rase nk muntah n mual2...bile teringat akan si ular sawa yg x bape nk ensem tue..mmg rase nk terbuek je...kembang2 da tekak aku nie...

aku selalu je mimpi ular,mcm2la dorang kejarla,patuklah..die tgk2 akulah...gisau gak jiwa aku nie...rase2 ape makne mimpi tersebut ek...baik ke buruk ke?terus aku g skodeng2 tafsiran mimpi ular nie...xth lah sejauh mane kebenarannye...wallahualam


Tafsiran mimpi mengenai ular :

  1. Jika bermimpi digigit ular, maka pertanda akan mendapatkan pasangan hidup.
  2. Jika bermimpi melihat ular yang banyak, maka pertanda akan mendapatkan kebahagiaan yang tak terduga.
  3. Jika bermimpi dikejar ular, maka pertanda ada seseorang yang mencintai Anda.
  4. Jika bermimpi melihat ular masuk rumah, maka pertanda akan kedatangan tamu yang membawa kebahagiaan.
  5. Jika bermimpi dililit ular, maka pertanda akan melaksanakan hajat.

si pinky vs si blacky

si pink dan si budak itam

kenangan semasa kami bergathering di Pee Dee pade 18 april 2009,2 hari 1 mlm,anjuran fungkur.org,time nie demam2 pon den belasah jo...janji pat join...rugi beso kalau x pat join....segala kos2 smua disponsor oleh si die,thanks syg..
kami diberi t-shirt,bagi kaum hawa=pink,kaum adam=itam....dan lain2,tag name n mug..makan2,penginapan di bungalow mewah tepi pantai,aktiviti die best2 smua....

cume nk bgth..bile lagi berkesempatan pat join aktiviti yg mengeratkan silatulrahim mcmni g..kenal2 ngn org lain,klu x dok shoutbox,forum je,komen,rupe x kenal pon...dah lah jarang skali wat aktiviti cmni,bile buat memang layan abis2an..
xrapat pon leh jd rapat n kenal...
hope tahun depan dorang wat g kt tempat2 lain lak....besttttttt siuttt!!!miss u all,muahs!!

bile aku x pandai berdansa..tapi dipakse berdansa,jadi robotla jwbnye,gelak guling2 sesame sendiri

Monday, August 17, 2009

H1 N1 beware!!



bala penyakit H1N1 telah merebak ke negara kite sejak bulan 4 yg lalu..
sudah hampir 70 org menjadi korban virus yg disebabkan oleh selsema babi ini..

marilah kite mengambil langkah berjage-jage...dengan mengikut langkah2 berikut
  1. cuci tgn seblum dan selepas makan atau selepas melakukan kerja2 luar
  2. bile bersin/selsema pastikan menutup mulut atau hidung dgn tuala
  3. minum air 100 plus atau air suam sebyk2 mungkin setiap hari,utk mengelakkan demam
  4. pakai mask face setiap kali anda kuar rumah dan pergi ke tempat awam(amat digalakkan)




perompak dikehendaki!!

keretakan itu sangat sakit

mama tolongla sy mahu kawin...eh2 silap..mama tolongla tgn sy sakit.. :)

baru2 ni tgn kiri aku mengalami keseliuhan akibat selalu mengkarate benda yg x patut...mcm pokok,meja,mesin basuh,pintu bilik....wow!!dasat aku nie,kalah jackie chan...

tgn kiri aku mmg sll mengalami sengal2 tulang,pade ms tertentu,ini sekaligus menyusahkan diri aku sendiri...gerak kiri sakit,kanan pon sakit...mahu saje ganti tgn palsu...bisik hati ku..tanda marah ..

kejadian ini berlaku sejak 10 tahun yg dulu,kesan dari aku jatuh beskal...mase tgh duk syok kayuh beskal laju2...tibe aku tergolek diselekoh jalan,aku tidak mengalami kecederaan mahu pn luke parah,cume tgn kiri aku tibe2 rs sakit tuk diangkat....kemungkinan ader keretakan yg berlaku..
tapi aku berdiam diri xbgth ayah mahupn mama...nanti dorg jd radio marah2 aku...malas nk dgr....
jadi aku tahan sakit sendiri sampai tertido...

bile mlm tgn aku mule membengkak mcm tepung yg telah diuli2..aku bgth ayah,ingat die nk bwk g sepital atau klinik,rupe2nye die terus sentap tgn kiri aku...aku menjerit sambil melalak2 kesakitan,aku rs mmg da tercabut da tgn aku nie....pastu die urut2...kasi angin kuar...2,3 hari gak tgn aku nie xleh angkat,baju pn mama yg pakaikan...klu g sepital confirm kene simen...nie lagi 1 hal lak nnti..

sejak kejadian itu,aku fobia dgn beskal roda 3 atau 2...aku rs benda alah niela..hampir meragut nyawa dan memutuskan tgn kiri aku....arghhhhh....!!!sampai skrg pon tgn kiri aku tidak buleh berfungsi dgn baik...klu tersalah sikit pasti urat2 die akan membengkak dan ini sgt menyusah kan diri aku tuk melakukan keje seharian seperti.....bersMs,berenang,bergayut,berlari,dan ber2 yg seangkatan dgn nye....

Sunday, August 16, 2009

mode:malas

lame sudah tidak memblog...
bz kah?malas kah?sakit kah?
jawapan yg tepat adalah m.a.l.a.s

klu da rajin n der idea yg best tuk dikongsi bersame..pasti akan menaip lg..
sekarang mode:malas...aiyoyo!!

chow chin chow!!

Thursday, July 30, 2009

coti-coti malaysia

im Happy!!happy!!happy!!
  • wow!!coti-coti malaysiaku sudah bermula...siyok beb!!
  • tadi g kolej jap amik token exam,pastu nk jumpe lecturer law kesayangan aku,berjam2 aku tunggu,naik kebas montot aku duduk,tp mr.dazmin(lecturer yg berkapla botak ala2 castelo)suh aku blk saje...kate die mybe miss saro da balik...keciwa aku,argh!!
  • aku akan angkat kaki dan lambung ke melaka...selame lebih kurang 2 weeks cmtu,tp bile ditolak,didarab dan dibahagi..aderlah dlm seminggu lobih je coti ku itu..kejap bgt..i want more!!rumahKu,syurga KU...
  • coti-coti malaysiaku ini bukan coti2 utk bersuke ria okey...coti utk memenuhi ilmu didada...mcm olang putih kate study week lah b4 exam...time nie lah nk perah segala ilmu yg ada..ingat org perah santan je..ilmu pon HARUS diperah2 tau...
  • jadi ini bermakna aku akan berhenti memblogkan diri selama mase aku bercoti2 itu...
  • mahu focus kepada pelajaran aku...ahaks!!p0yo lebih,benci dgr,bueks!!
  • disamping menghafal segala laws yg memoning kan kepala dan akan membotakkan rambut aku yg dah makin susut nie,aku juga akan memastikan bile aku da tension,aku akan menggiler ngn family aku di pot2 bese,movie kah?sopping kah?ikan bakar kah??murtabak singapore kah??aumss...aku rindu smua itu...
  • kepada kengkawan...wish me all da best yeah dis sem,pat result gempak sikit...amin..
  • walaupon semalam,mase aku dan bucuk terhad utk berjumpe,tapi aku rase happy sgt,mcm nk lompat pagar,100meter je...segala demam rindu aku dah ok...ini lagi membakar semangat aku dlm exam nanti...
  • thanks kepada bucuk ku...kerana memberi semangat dan ilham...dan mencurik2 mase berjumpe aku....cumil sang myvi putih itu...(i suke sgt)
  • semoga bulan 8 nanti aku lebih success...idup bahagia,tiada lagi kusut masai kt otak aku nie
  • nie der sikit lagu..part chorus aku minat...(curik kt blog bucuk,halalkan ye..hehehe)
Hey moon, please forget to fall down
Hey moon, don't you go down

Sugarcane in the easy mornin'
Weathervanes my one and lonely

sekian.....gua chow dulu...............semoga dpt tiket bas...arghhh!!

...genap sebulan sudah...aishhh

30hb julai 2009-sudah sebulan,kejap je kan mase skrg...
kehidupan ini perlu diteruskan tanpa mengharapkan sesuatu yg x pasti...
jangan engkau mengharapkan sesuatu itu oshin,sila lenyapkan segalanya di fikiranMU...

Tik tik tik waktu berdetik
Tak mungkin bisa kuhentikan
Maumu jadi mauku
Pahit pun itu ku tersenyum

sumber:kotak band

Wednesday, July 29, 2009

FuTurE@PasT@PrESeNT

"The future and past make the present inspiring."

Besides being a philosophy and methodology rolled into one, it also hints at why nostalgia and anticipation has a tendency to trump the here and now.Well, for me anyway.

Tuesday, July 28, 2009

Monday, July 27, 2009

i miss u like monkey..hahaha



  • oit!!jgn gelak2 lah doi tgk video nie,tahula sore aku x mcm avril lavigne,rihanna apetah lagi...at least aku berani gak mengeluarkan sore katak aku nie dihadapan org2 yg skodeng blog aku ni..(der ke org nk jengah blog sampah aku ni,hahahaha)
  • akhirnye aku berjaya gak keluarkan single terbaru aku...ahak!!(x abis2 perasan!!)
  • muke da lah cumut mumut time nie,pastu sempat gak tgh nyanyi tgk n set2 gambut...sengal tul!!sorilahh time nyanyi2 ni dh kul 1lebih so kebengongan pn terserlah keatas diri ku ini..
  • anyway lagu nie aku tujukan tuk sesorg beb,gua memang rock n roll,3 jari nye tp gua x lari gak ngn mode jiwang berkarat nie....hahhahaha,xkirela lu org nk describe gua nie minah bunga ke,minah belacan ke....gua x kire dah beb..sebabkan...guaaaa........
  • "i miss u like crazy bucukkk,miss U..miss U...miss U"


Sunday, July 26, 2009

what is da different between u & ur partner..bedah siasat pertama

tajuk nak gempaKs kan?bueks!!gilok ini oshin...
cume nak tulis blog perbezaan aku ngn pakweS aku je...

COLOUR
oshin-aku giler pinK,pink cumil,seksi,mengoda&dpt mencairkan mate2 yg memandang,eceh2
patrick
-pink??warne paling die elergik,sumpah seranah die ngan pink2 ni,suke colour yg gelap2..black metalla kunun...hak tuiii!!hehehe

PERWATAKAN
oshin-of cos aku suke binatang yg berbulu lembut,wahh!!sedap betol dipeluk2,kucing,rabbit,anjing!!eh2 haram x leh,hamster,dan sekaum dgn dorg,cumil kan?
patrick-huh!!picit je dorang ni,geli,bulu2 die kotor,abis rambut kene nanti..(padan muke kene gigit ngn hamster aku sape suh cucuk2 dorg,wekkss!!)

MINAT
oshin-movie,shopping,kuar bersosial,swimming,layan gig,live konsert jom heboh...hehehe
patrick-movie(terpakse layan gak),shopping?time raye je,beli barang komputer,wajiB!!,duk umah agi aman,layan cite kartun,say NO for GiG!(sakit jantung kate die,speaker kuat sgt)

DIRI KAMI
oshin-mate besar,kening skit,idung kembang(ikut idung mama,ces!!),kuat ckp mcm radio,tak suke makan (tapi kene pakse mkn dgn die..bueks!)
patrick-mate kecik,kening lebat,idung mancung(mcm arab da),pendiam(die pendengar yg baik,bile aku berceloteh),suke makan dimane saje(tapi ramping je..hehehe)

so,kesimpulan yang aku nk buat kt sini ialah.....
anak kami bakal menjadi.............
bile malam pangai dorang mcm aku,bile siang lak jadi pangai ayah die...
malam jadi rock n roll...layan gig,(mama ikut skali ae syg,mama pakai kain batik)...hakhakhak

oi!!kami memang kontra..
tapi itu xder hal...yang penting kami gumbira antara 1 same lain,dan memahami ati masing2...

xder pon dlm dunia ni,ader pasangan yg suke benda yang same jekan...msti ader je benda yg lain2...
setuju korang???
lu pikirr lah sendiri......

Saturday, July 25, 2009

bile aku akan memilikinye~~

  • petang tadi aku der appoinment di new york skin care,biaselah pompuan x lari dgn kecantikan,walaupon aku rock n roll tp penjagaan kulit tue penting beb!!gua memang idamkan kulit yg licin tanpa kawah2 dipipi...arini aku x wat facial,aku beli product die je,bis da wet,haiya!!nk cntiknye psl wajib bis wet...si dia tidak ketinggalan menemani aku,ceh2...aku msti kelihatan cantik dimane saje dimate die...
  • selepas tu kami merayau2 di mid valley,g usha2 movie jap,kali ke 3 nasib kami kurang baik utk menonton ice age 3,semua sudah abis dikonker oleh manusia2 yg bernafsu gile movie,benci aku..
  • kami pon blah dari situ dan terus mencari pot utk mengenyang kan perot yg sedang lapaq,aku makan nasi ayam,si dia mkn grill chicken,aku berasa sgt kenyang,dan x mampu utk berjalan lg...waktu2 mcm nie memang sedap pat landing kat katil...
  • kami pn berjalan2 tanpa hala tuju,tibe2 aku ternampak sesuatu yg sgt menarik...wow syg!!gitar yuna.....cantiknyeeee,aku pon melihat gitar2 itu didepan cermin,tgh siyok aku skodeng2...si dia menarik tgn aku,tanda suh blah...hmmm,boringnye kalau pasangan kite tak punyer minat yang same...keciwa aku tertonggeng2 lam ati..huwaaaaaaaa!!
  • bile lah aku pat beli gitar2 nie ek??xkisahlah tahu goreng ke x mcm man kidal tu,dasat siutt die main,sampai gigit2 gitar,memang power rangers betol,wa ckp lu beb!!...tapi janji aku pat beli seketol pon dah kire ok dah...kalau aku beli skrg mahu kene hambat aku pakai gitar tue ngn mama..."kau ingat kau tu ahli muzik!!kuarr kau dari sini!!"(mcm citer mak mertuaku lak,mama aku nie,xbest langsung..)
  • xpe,sok2 aku dah bekerja dan punye wet sendiri,pasti aku akan memiliki kau,wahai gitar!!jage2 korang...sungguh terseksa impian aku nie...arghhh!!

Friday, July 24, 2009

it hurt to lose a friend...x mauuu...

setelah selama 4 bln aku menunggu kabar brite dari sorg kwn aku yg penuh dgn tanda tanye,akhirnye segala2nye terungkai setelah die kembali muncul di YM secara tibe2 tanpa aku duga.. im happy!!he came back!!yahoo!!terima kasih Ya Allah...

aku msg di hp,di fs di YM,semua tanpa reply back,aku sgt sedih diatas kehilangannye secare tibe2 tanpa pesan,rerase aku xder pon wat pape slh silap,hari raye ritu aku dh mintak maaf dari ujung gambut smpi kuku kaki,tup2 lak die senyap,aku cube calling die,tp....aku mematikan saje niat murni aku sebab aku rase mungkin die xnk diganggu lagi,eh!!aku bknnye nak menganggu juz mahu tanye kabar...cian aku bile teringat akan die,aku msg2 gak..even 1thn,100thn tanpa jawapan,aku tetap mahu bermsg2 tanda aku ingat kwn...(100 thn lg aku da der lam kubur,da reput pon)

aku sgt hargai semua kwn2 aku,bg aku persahabatan memang tanpa perhujung,xtahu lah aku org2 lain,mungkin pakwe leh cari lain, tp kalau kawan susah sikit nk cari sm pangai,ader yg baik der yg x baik,der yg senang didampingi,pala otak leh layan,selalu wat joke2 yg leh terima akal...cumil tul kwn2 aku nie...

even kami lum penah jumpe,tapi penah bertentang mate di web cam YM aku,aku sgt hargai tali persahabatan itu...kami decide setelah die abis study bulan 5 ritu mahu jumpe,itu perjanjian KAMI,then setelah die menghilangkan diri,segalanye terbatal...jumpe atau x bukan menjadi persoalan sgt bg aku,yg penting bile berkwn perlu ader keikhlasan,kejujuran,rupe bukan penting pon janji dorang baik dan kepala dorang aku leh masuk....

kt bwh nie ialah hasil lukisan cik master_xecko kepada cik oshin,i miss dis moment lah master walaupon xder bape nk seni sgt,muke aku pon xcumil mcm reality(cis perasan)tapi aku suke n bile tgk lukisan ini buat aku tersenyum kembali...thanks master 4 being my friend and i hope our friendship forever n ever...

isi perbualan semasa kami berYM td kire2 pukul 8mlm waktu malaysia,kolumpur-
24 july 0
9/jumaat keliwon/umah kongsi aku :-

oshin_davinnci2008:promise,dun leave me again?
master_xecko:eh2 mcm bF u lak....haha
oshin_davinnci2008:im scared to lose u as my friend..eh2...kwn lg penting,klu kwn tinggal kan 1000X i sedih
master_xecko:klau bf tinggalkan u..
oshin_davinnci2008:xper...leh cari lainn..kwn x leh cari lain :)

Thursday, July 23, 2009

cian aku..di tipu lagi

  • penat aku menghitung hari,tiap2 hari aku tgk jam,minit,saat..
  • last2 smua planning hancurs!!keciwa aku bagai nak gila menunggu hari2 yg bakal kunjung tibe..last2 hampas!!
  • aku marah,sedih,keciwa,tp aku da janji x mau tacing2 dah,nanti muke aku cepat kedut2...
  • jadi aku marah dlm ati...selama 30 minit,pastu aku dah ok lik...munasabah diri tue penting gak...
  • ayah memang suke wat spoiled last2 minit,aku benci lah,suke x tepati janji,lagi aku benci..sik je ngn keje die...sibuk sgt konon,huh!!gaji x masuklah,perlah,saje wat alasan2 yg dh basi
  • dorang janji nk datang next week,klu x dtg jgk,aku terjun dr tingkat 8,eh2...rendah sgt tingkat 13..tinggi sikit,klu terjun confirm kojol tanpa mengucap....huhuhu
  • nk suh aku lik melaka je,jenguk aku kt sini tak mau,call da lah jarang..ni yg aku nk ungkit2 nie..aku benci...
  • takpe shin,xmau marah2,xcomel nanti...sabar2,dorang der hal yg lebih penting tu..kene paham sikit...(pujuk diri aku sendiri)
  • bukan pe aku amat2 bosan kat sini,xder kwn nk berbual,ader housemate pon mcm xder je,sorang sibuk dgn kerjaya,sorang lagi merayau g umah kawan..tup2 muke aku je kt umah,ader hamster 2 ekor pon sik makan,tdo je keje dorang..cian aku xder sape nk bergosip2.. :(
  • aku nk bela kucing mcm x sesuai lak umah aku nie,limited lak space die nk bermain2...kot2 die terterjun nanti,aku gak yg kene report polis..
  • pape pon aku kene lah wat pape aktiviti yg x bosan,mcm layan lagu kat u-tube ke,sambil karok sorg2,layan superpoke pet,klu dah busan sgt tgk DVD citer karton ke,comedy ke,papelah....
  • okey2 aku nk tdo...sok aku nk panjat bukit,dah bape hari x g kolej,nk skodeng pakwe ala2 brad pit kt sn...nunite,chowwwwwww!!

Wednesday, July 22, 2009

keinginan ku yg rakus...

pas grad,aku mahu memiliki sesuatu yg belum pernah aku dapat :)

  1. kereta(wajiB,disponsor oleh mama,sayang sgt die...thankz)
  2. video camera (wajiB)
  3. laptoP saiz kecik (wajib sebab laptop aku dh zaman jep0n)
  4. handphone baru,ipod@blueberry@nokiah(sunat,sebab aku rs x bape nk penting sgt,tp hp aku dah gelap,HARUS tukar!! :( )
  5. renovate rumah,depan,belakang,kiri,kanan,luar dan dalam (wajib walaupon umah aku tinggal org bape ketol je)
  6. opis aku sendiri(wajib,senang aku nk merawat kambing2 aku)
  7. veterinar,(wajib!!pas da bis wet semua,beli2 benda nie..perlu ada kerja tetap,ape lg kire kambingla,business juta2,hahaha)
  8. BMW 3 series sudeY,kete faberet aku,muahh!!(lepas dah kaya,jgn lupe org lak,mama n keluarga tp klu xder wet,aku tgk jela smbil lidah terjelir...)
  9. last skali ialah,studio jamming tuk bakal anak2 laki n ppuan aku(walaupon aku bongok bab2 muzik nie,biorla anak2 aku yg terrer+power+rock bermain alat muzik nie)
okey lah itu saje setakat nie..sok2 klu der terpikir lg,update lah baru....rakus,rakus..aumss!!

Tuesday, July 21, 2009

dulu aku admire die...tp skrgg??

eh2...smlm dpt msg dr someone yg mcm aku kenal di tagged..muke agak familiar..

dgn ayat "sombong ae mastura ",then i think maybe he knw more bout me coz he knw my real name..hehhee..

skodengnye skodeng page die...sah!!ini kawan lame aku..si kamarul azri bin hamzah..
atau lebih dikenali dgn panggilan kamarul anak roti canai oleh kwn2 aku..hehehe sbb bapak die pagi2 dh bukak kedai roti canai dan kdg2 dibantu oleh die...aku pon x tahu sgt tp sumber2 yg dipercayai kate mcm tula...sedap betol kate kawan2 aku,pagi2 b4 jejak kaki kesekolah pekena teh tarik ngn goti canai gareng 2 keping,layan seyh!!

kami pon brmsg2 di tagged..die kate aku semakin comel dan rugi x mengorat dulu...cet!bile dh lawa smua org nk kebas...dulu c0mot momot smua x mau layan..puas kenyit2 mate...hehehhe

ptg td die msg aku lg di tagged,dgn hajat mahu meminta no phone aku..aku pon dgn ikhlas memberi...

dgn beberapa minit kendian,tipon aku berbunyi,di sebabkan phone aku nie dh biol sikit,aku kene gunekan cahaya lain tok memastikan sape yg call..wah no digi,sape lak nie??takut utk diangkat..mane tahu along ke?org gas ke?org perabot ke yg call?tp aku trus tekan button hijau tanda "answer",wah sore lelaki yg agak macho...brad pit melayu call aku nie :)

opps..kamarul azri kan?hehehe...kami berbual agak lame 1 jam lebih2 sikit...smua buku dan citer lame di flashback kembali satu persatu...time nie lah filem baru bukak lik..hehhe

yg xtahan,mase form 2,aku admire die sgt2...sbb die manis ala2 shah rukh khan melayu n agak2 giler2 remaja sikit,aku suke style die sebab die sgt slumber dan xder nk cover2 macho nie,yg paling aku suke...die sgt pengeli wanita...konon2 budjet hot...cis!!no women no cry,trademark die dulu..anti p0mpuan!!hahhaa
tapi aku mmg suke yg type2 mcm nie bg aku,ni 1 cabaran utk aku usha2 die...jual mahal itu baik tok jati diri aku....

so 1 day,2 february 2001,aku telah prepare tok memberinye hadiah utk birthday nye yg ke 14thn,umur cmni pon dh pndi nk admire2 org...hehe,aku pon da lupe cmne crnye aku bg die..
tp yg pasti bukan aku yg bagi,mybe aku mintak tolong kwn2 aku..org ke 3 itu penting,hehehe

bualnye bual petang td,die ingat akan music box itu,tp sampai skrg x th sape yg bagi...jeng jeng jeng,aku dgn berani...memberi tahu yg aku lah org yg memberi hadiah itu sbab aku admire giler ngn die...sampai diary 2001,byk name2 die dalam diary tu,konon2 memang minat gilerla,hehhehe

wah...die sungguh terperanjat,dan die marah aku sebab kenape x bgth dari dulu...
zaman sekolah dulu masing2 tgh comot,nk bgth suke kt org pon malu..so bg hadiah pon tanpa name..sebab takut bile org tahu kite yg bagi,terus nk pandang muke kite pon x mau dah...
nak2 plak die anti p0mpuan...agi aku tkt..kami pon ketawa bersama2..mengingat kan hal dizaman kanak2 itu....tapi skrg bg aku..

Friend is friend and never change...dun want to lose any friend
friendship never end....

tp die msg2 aku di HP dgn nada serius utk menjalinkan hubungan itu kembali...erksss!!patut kah aku melayannye....

oo tiiiiidakkkkkk!!....itu citer 8 thn yg lepasla....argghhhh!!!larikk pecuttt!!

Sunday, July 19, 2009

doa,berdoa,mendoa,DAN terusss berdoa,YA ALLAH..

berdoa pegang tasbih hari2....dan terus menerus
ya Allah engkau permudahkan segala urusan kepada hambamu yg hina ini
hanye engkau tempat aku berserah ya Allah..
engkau makbulkan doa ku ini ya Allah..

aku amat2 berharap ya Allah...
amin-amin ya rabbal alamin~~

Saturday, July 18, 2009

handphone guaaaa...

handphone aku da biOL dan sawan disaat ini,aku sangat tensi0n...
aku ingat nak pakai sampai tua itu handphone,sebab itu handphone aku sgt sayang kerana aku beli pakai hasil titik peluh,penat lelah,ditambah plak tak cukup tdo aku mase time
aku kerja buruh kasar dulu,selalu jer diarah2 oleh sang kicap2 yg konon2 bagus,dahla itam legam,bontot piuk pon
putih,tapi aku telah dimanjai oleh pekerja dari philipina,dorang kate aku comel,cantik,baik...
thank miss shoL yg selalu back up aku...windu gile dgn ini mummy....

sambung lik pasai Handphone,gua tension nie beb!!kenapa lak saat2 nie engkau mogok gelap plak,
puas aku ketok2 kt dinding..gelap gak kau,lupe bayar b
il letrik ke aku nie??aissshhh...

tp at least,lappy kesayangan aku ni sentiase terang bender
ang,harap kau setia ngn aku ye lappy,menemani aku tika aku kesunyian...jasamu amat2 ku kenang setelah selama 4 tahun kau berkhidmat tok aku..muahh...!!

sms,calling,fire2,mp3,snap pic,note,reminder..argh!!

Friday, July 17, 2009

al-kisah ...ice age 3...

  • biase weekend2 nie akan menjadi hari dating kami,time nie lah org kate nk melepas kan rindu kat pasangan memasing...jiwang karat tul!!bueks!!muntahhh aku...
  • walaupon aku penat tahap kerbau kene bajak sawah,aku tetap berkeras mahu g menonton ice age 3,balik je umah pas keletihan sesi bergambo,sib baik kamera tu x leh brckp klu leh,mahu die sumpah2 korang...hahaha,tuan aku nie bengong betol...penat dh nie...sik klik2 je...ingat ko punye penat je ke??bis aku yg dok dr td sik sengeh,dh mcm iklan gigi dah..ko x pk lak??naik lenguh gusi aku nie...adehhh!!!
  • lik umah,pat tdo kejap,telefon berdering plak,tanda si dia sudah smpai,kesat2 air liur lebih kurang terus kuar...hari nie kami merempit,celok kiri n kanan...sampi sudah times square,disbbkan BF aku nie lum mahir lg jalan mid valley,kami decide mahu ke times square saje..tepat dan cepat!!
  • BF aku nk tgk ice age 3 imax,aku layan je,tp malang xde lak...cume transformer je yg der..
  • kami pon g usha2 tiket yg bese,skali 7.10pm n 8.30 sudah bis di jual...aku sgt marah tahaP megatron mahu belasah optimuse prime..
  • sudah x tdo 1 hari,mahu menonton tiada movie...mmg hampas!!aku terus buat muke tempeyek goyeng...aku salah kan die sebab lambat amik aku,smpi aku tertdo...times square smakin berapi2..si dia mengajak aku usha2 di pavilion,cube2 nsb...mule2 aku x nk..pastu aku nak...nie mule lah nk wat cite hindustan...kuch2 hota hai jap...
  • kami pn brjalan kaki menuju ke sane dgn muncung aku 4 depa...(trademark marah aku)smpi lak kt sn,si dia plak x mau tgk,die suh aku tgk sorg2...mmg nk kene cmpk gak die nie ke bwh nie kang,bisik ati aku dlm nada main2 :),setelah dipujuk oleh aku lebih kurang,kami pon terus ke kaunter dan memilih movie,maaf kak tiket 7.10pm da bis,8.30pm pn seperate seat,tinggal 9.25pm je...aku dgn muke sedey+penat+merajuK++++nk kene siku gak bdk nie kang...xnmpk ke muncung akak da 4 depa nie...bongok!!mrh aku dlm hati dgn berani....dan terus blah...
  • blk aku jalan laju2 meninggal kan si dia bertatih2 sendiri,bkn x mau jalan same,tkt mulut aku nie akan berkate sesuatu tanpa menghiraukan perasaannye,slh menyalahi antara 1 sm lain..mmg x lari dlm 1 hubungan..jadi aku tekat mahu bersendirian utk beberapa minit...
  • setelah ok,aku mengajaknye ke kg br utk mkn ala2 barat...aums....die pon setuju dan die pon memulas minyak dgn lajunye....mmg layan betoi chicken chop dio...licin aku sental,jarang aku mkn smpi licin jd cermin...geramnye pasal xpat tgk ice age 3,aku bedal smpai abis tanda aku marah++geram,padahal gelojoh...benda sedap....hahhaha
  • perot aku agak boncet,dan terlelap seketika di atas motor....ni adat,pas mkn mmg nk membute,tibe2 aku terasa angin deras meniup2 rambut aku...
syg,kamu bwk mcm ribut..
tapi meter kamu tetap kat sekat 2o je?
  • errrkkkk....

yahoo...convocation day....

dari kiri:idah(sepupu kak rozie)sinah(pshycology student)hana(akak sinah,engineering)oshin(penyibOk jahanam)kak rozie(management student)

wow!! arini 18 JULAI 2009 bersamaan HARI SABTU,hari2 gumbira para2 graduaan university aku.....semua tersenyum riang termasuk aku...hahaha
tompang sibuk gak kat sane...

walaupon pagi2 aku dh jd bibik.serve org breakfast,kekok gak aku kt dapur,10kali kose 2 aku gase air teh td..hahahaha,mane th kot termasin ke?termasam ke?aniaya family org je aku nie..

pagi2 agi aku telah di amanah kan oleh kak rozie dan emaknye utk menyiadakan sarapan pagi utk abg,adik serta sepupunye..bukan ape dorg dah terlambat benor nk g ke dewan...aku dgn tersenyum terus mengangguk tanda setuju...baiknye aku..yes!!dpt pahala lobeh rini...
pastu aku akan jd mcm pemandu pelancong family kak rozie utk ke kolej,melihat detik2 sejarah
kak rozie bergelar mahasiswa,eh siswi ke siswa ek?belasah jo la labu...mls aku nk tgk kamus dewan 4 inci tebalnye...berat!!

yeahh!!!aku dah convo...dushhh..jangan perasan kau oshinn!!g lik umah bace bukU...
tahun depan baru kau layak convo,bak kate mama pakai topi senget.....

hancurs!!!

jumla g layan movie ice age 3 kat mid valley ar lagi bagus!!frushh tonggeng2 aku nie...

Thursday, July 16, 2009

menghitunG hari..

aku takut nak melangkah ke bulan depan,atau dikenali sebagai bulan OGOS..
4hb 0gos ni si dia akan bertukar kerja dan kemungkinan besar die akan berhijrah ke tempat lain...meninggal kan KL,sedihnye jiwa raga aku dgn berita itu..

wah!!!tidak!!aku akan berkeseorangan laGi nampak gayanye
puase lagi?buke sorang-sorang ke?huhuhu...

hmm...baru je hubungan kami nak berbaik2 atau dgn lebih tepat,luke lame nk sembuh,tambah plak ngn dugaan lain,
ape2 pon aku happy sebab akhirnye die berjaya mendapatkan ape yg di impikan selama ini...
kalau rezeki x kemane kan...usaha dan doa itu penting!!

12 julai ritu,genap usia perkenalan kami selama 2 thn,kejap je mase,die pon lupe akan tarikh keramat itu,mujurlah aku tibe2 teringat,cekap gak otak aku nie lagi....hehe,almaklum la aku yg skodeng page die dulu kat friendster,pertama kali tgk terus rs suke...sbb posing pic2 die smua slumber2 je...cumil sungguh,aku suke sgt,semuanye adalah memori dlm otak aku...aiishhh!!mase terus berlalu....

semoga segalanye baik2..amin..
nie adalah pic zaman mude2 kami...time tu xberkedut agi...hahaha
eh!!i miss our sweet memory la..erghh...wanna back to da future

bayar yuraN...yuran 00o yuran

ades!!1 subject je dah cecah RM1000++,
kalau RM1000 aku leh sopping sakan,eh-eh tak,xmau sopping2 dah nk kompol2 dulu buat deposit kete,hahhaha..

mahal betol yuran sekarang,meleleh aku tgk account aku mase kuar wet td..hahaha,
terima kasih mama,jasamu amat2 ku kenang,nanti dh koje nanti oshin ganti balik ae wet yg dah susut tu...muaahhh!!

cis!!padahal dlm hati,pesal lak kene bayor yuran,kalu terus dlm account aku tu kan bagus,simpan sikit2 lame2 jadi bukit...hehehhe..

ader 2 subject lagi ye perlu dibereskan,itu pn 1 subject agi x offer next sem,disebabkan next sem ialah short sem,jadi aku kene lah extent agi 1 more sem....owhh damn!!
aku cube2 merayu kat head aku mahu examption subject yg offer next sem tu,tp malangnye..
kiro punye kir0 credit hour aku x cukup agi 2 hours,tp itu kiro2 pakai pala otak je,lum kire agi gune calculator,aku harap keajaiban akan berlaku...amin ya rabbal alamin....

klu nasib x sebelah aku,aku kene gak amik,lame betol dh otak aku nie belajar,da mls betol dh nk pegang buku dah,tulah dulu sape suh extent lame benor,kan dh lame nk tamat,padan muke aku skrg....

2 subject nie pon dh cecah 4 angka gak yuran die,xder ke yg 2 angka atau 3 angka je,
duit ini bukan utk korang lah,duit nie utk aku,masuk lam account aku diam2,pastu tahu2 je...
dh leh kuar kete power2 kan,suke je korang telan duit mak bapak aku byk2 kan...cis!!

napelah ayah x msk kan aku kat ipta je,xderlah..buang duit mcm air,nie 1 sem je duit dh mcm air paip terbuangg...klu ipta leh gak aku simpan2 tok hari2 tua....hehehhee..

no matter what,i must study hard this sem,n next2 sem...
no more repeat paper,no more dreaming,no more enjoy k...

mama kate,buat betol2 oshin jgn nk sik main je.....dh kerepot dh kau tu....
erghhhh!!


Wednesday, July 15, 2009

KISS ME...KISS ME..KISS ME...

RAHSIA CIUMAN SI SUAMI...

Suke cium dahi isteri.......suami yang romantis

Suke cium pipi isteri……..suami yang penyayang.

Suka cium mulut isteri…….suami yang gelojoh.

Suka cium tengkuk isteri……..suami yang mata keranjang.

Suka cium telinga isteri………suami yang sensitif.

Suka cium leher isteri………suami yang penyabar.

Suka cium buah dada isteri……..suami yang suka bermanja.

Suka cium tangan isteri…….suami yang hipokrit.

Suka cium ketiak isteri…….suami yang menerima isterinya seadanya.

Suka cium kemaluan isteri……suami yang pemalu (dasyat nie..hehehe)

Suka cium punggung isteri…….suami yang suka bergurau.

Suka cium kaki isteri…….suami yang terlalu menghormat isteri.

Tidak suka cium mana-mana bahagian badan isteri……suami yang mementingkan diri (hampas betol dpt laki mcm nie)

Suka cium seluruh bahagian badan isteri……..suami yang baru balik dari OUTSTATION.....hahahhaha

P/S:AMARAN KERAJAAN MALAYSIA CIUMAN YG AKHIR SKALI TUE,PASTIKAN SI ISTERI TIDAK MATI LEMAS,hehehe
renung2kanlah n selamat beramal...

all about myself :)

O - Oshin is my nickname given by love mom,when i was born on 8 february 1987,around 2am (time ni mama fanatik gile tgk cite drama jepon brtajuk Oshin,bis nm anak pn ltk gak)
S - Simple,Smile always,Silly,Slumber,Sexy..hahaha(ikot mood,cuace,n suhu badan)
H - Happy good lucky in da world,Humble,Harmony n peace
I - Intelligence,Integrity,Instincts
N - Nice personality (perasan je lebih),e.g friendly,rock n roll,easy close and understand each others.

it is all about myself,iM A SiMPLE GurL,SOMETiMES EMOTiONAL,CANT MAKED A GOOD DECiSiON,,WANNA TO BE A MilliON WOMEN,WANNA TO SUCCESSFUL iN MY CAREER & LiFE WiTH MY FAMiLY..SOMeTiMeS i aLso BROKEN HEART BecaUse OF mY BaD destiNY..BuT i SHOuLd Be strONg to AccEPT iT,& i kNOw iTS rEaLLY~rEaLLY diFFiCULT..i BeLiEVe ThAT ALLAH iS FAiR...cheeSe!!

OSHiN NeVer be REpLaCed~~

Tuesday, July 14, 2009

FOCUS-FOCUS KEPADA SATU BENDA,GO OSHIN GO

  • oits!!!!!!!!aku selalu tulis blog2 yg sedih je bulan nie,jiwa aku konon2 makin parah,nk touching je....bueks!!
  • ini bukan blog nak menagih simpati ataupon buat org menangis,sedih,banjir 3 baldi,tisu kiri kanan macam tgk drama2 di televisyen tue,tapi inilah kehidupan aku sebagai seorang yang bernama OSHiN..hehehe,hidup aku same mcm drama jepon OsHiN tue,keperitan hidup aku...cume aku dh moden sikit,masak dh gune dapur gas,dah pakai sluar jean n t-shirt,kimon0 da x main dah...hahhaha(cet!! da start r tu merepek,tepuk dahi sikit)
  • ok,skrg aku mahu FOCUS kepada sesuatu benda yg bole buat aku lupe akan sesuatu yg BOSAN,MENYAKITKAN HATI, ataupon dgn lebih tepat benda2 yg buat LIFE AKU NIE SUFFER..(SILA FOCUS!!)
  • kehidupan terumbang ambing aku perlu buang jauh, dlm diri aku,jangan engkau kembali lagi wahai KESEPIAN,KESUSAHAN,KEPAYAHAN,KEDUKAAN DAN ..... KE-KE yg sekutu dengannye..hahaha(malas nk tgk kamus)
  • mungkin aku perlu cari part time JOB bagi melupakan segala KE-KE diatas...aishh!!
    tukang cucikah?tukang kebun kah?tukang masak kah?tukang urut kah?ape2 jela,janji rock...
  • kehidupan baru yg sekarang adalah aku perlu pandang kehadapan bukan kebelakang lagi,mencapai segala cita-cita aku selama ini sebagai ape ek?aku pon tak tahu nak jd ape?tapi yg penting aku nak BERJAYA DALAM HIDUP DAN BAHAGIA DISISI KELUARGA AKU...yang tak tahu bape tahun lagi akan dibina,1thn,2thn.3thn,4,5,10thn lagi..hahaha(sgt kerepot dah time tu aku)
  • aku tak mahu lagi hidup dalam kepura-puraan atau dlm bahase kamus nye HIPOKRIT,pura-pura gumbira dalam hidup padahal kat dalam sengsara bagai nak rak...pura-pura ketawa luas2 macam lautan hindi tapi sebenarnye tgh menangis air mate darah sedalam lautan pasifik....ces!!pandai berlakon kan ini Oshin...
  • aku mahu bukak buku baru dah...otak aku dah berjaya aku format,semoga tak hang lagi yo!!segala karat2,lumut2,telah aku kikis abis-abisan..tak bg chance,kasi berkilat...
  • hanye KAU ku panjatkan doa..semoga aku mendapat petunjuk dan hidayah dariMU dalam hidup ini...dapat jodoh yg baik2,macho2,kacak2,segak2....dan yg paling penting dapat membimbing insan yg bernama OSHiN...AMIN...

Wednesday, July 8, 2009

You are NOt aLone "osHiN"

aduh,hidup kamu sgt kosong oshin,
jiwa engkau terumbang ambing,
bagai perahu ditgh2 lautan dlm..
kenapa,mengapa engkau jadi begini?

engkau harus berdiri diatas kaki sendiri,tanpa org disekeliling yg perlu buat engkau tersenyum..
engkau masih sihat dr segi fizikal walaup0n mental engkau agak parah disaat ini...

mane pergi merayau kegembiraan aku dulu2 nie,da sesat tak nak balik ke ape??
dulu aku seorang yg periang tp sekarang aku tgk diri aku sendiri pon dah nk muntah, bersendirian tanpa hala tuju,duk lam bilik diam2....memikir benda yg x penting,buat otak aku hang je,aku perlu format balik otak aku nie,

ape yg penting "kerjasama" itu wonderpet lah ngok!!aku sesorg celah mane aku nk kerjasama..
kerja sorg2 lah doi!!

busan kan klu sorg2,aku bukan anak tunggal,atau pon anak terbiar,anak haram apertah lagi...
aku seorg anak yg tercampak jauh dari kawan2,dipisahkan oleh segala kegembiraan dan keceriaan aku....argHHh....kenapa Harus begini kehidupan aku?sedihnye aku...tapi aku pura2 happy dihadapan org....konon2 aku bahagia duk kat tempat yg menjahanam segala impian aku... dari dulu aku xsuke disini.....busannn,tiada ape yg perlu aku cari gali kat sini,ini bukan dunia aku...duit bukan menjamin segalanye ngOk!!wonderpet tolong selamat kan aku...kami x besar dan kami x kuat..........hahhaha

sape yg nk tolong nyanyikan lagu micheal jackson tok aku nie...sesuai betol ngn jiwa raga aku yg parah sekarang nie...aku layan lagu ni hari2...buat ak
u same2 nk ikut mati je ngn micheal jackson nie..berhantu betol lagu nie..hahhaha..jiwa aku makin parah...

Another day has gone
I'm still all alone How could this be
You're not here with me

You never said goodbye
Someone tell me why

Did you have to go

And leave my world so cold..

MJ bring me together with u....iM aLOne...im alone,really alone :(

Tuesday, July 7, 2009

aku kepenatan

testing..testing 1,2,3

hehhe..

wah alhamdullilah..aku masih bernafas,ketika kini,
tp aku agak kepenatan disaat ini,ader je benda yg xsudah,
aku mahu berehat panjang,tooolonggg jgn ganggu aku...desss!!

presentation tgh hari nnti,aku akan buat yg terbaik..
oshin,i wish u da best n good luck okey...

kepala aku berdenyut2 mcm jantung yg sedang beroperasi..
tapi ini bukan penghalang bg aku,aku kene kuat beb!!

lepas tu,aku xth ape yg akan jadi ngn idup aku nie...
balik ke melaka atau pon dok diam2 kat sini..

kehidupan yg kusut dan huru hara tanpa hala tuju,
kesihatan aku yg kurang stabil sejak kebelakangan ini,membuatkan hidup aku kurang gembira,
aku perlu jumpe doktor ini saje jalan terbaik utk aku....aku takut,aku sgt takut,aku lemah....

tuhan berikan ku kekuatan....arghhh!!

aku sebagai seorang manusia

Hidup KU
Perjuangan abadi
Oleh semua yang bernafas
Yang merasai akan agungnya
Karya ciptaannya

Hidup
Menempuh pelbagai cabaran
Semata untuk mempastikan
Kita pejuang yang berjaya
Menempuh dan mengalami
Ertinya yang sebenar..

Hidup pelbagai
Definisi diberikan
Kepalsuan, kesusahan,
Kerakusan
Dan kebahagiaan
Namun satu yang dicari
Pengalaman yang tidak akan
Kembali..

Hidup
Akhirmu bukan dikubur
Namun bergantung kepada
Perjuanganmu
Nanti akan ditentukannya...

Wednesday, July 1, 2009

larat dan tidak larat...

  • aku kurang sihat...secare tibe2 :(
  • badan ku lemah..
  • aku mahu pulang...ke melaka menghabiskan hari2 ku di sane....
  • aku terbaring & terus berbaring...
  • kenape tibe2 begini yer....
  • kasiannye diri aku tika ini..tiada sape disisi
  • aku risau dgn wabak pelbagai penyakit disaat ini...
  • ya Allah kau jauhkan hambamu dgn penyakit2 ini
  • kalau aku kene tahan wad skali pon,ini saje wasiat aku..."kwn2 doakan oshin cepat baik ye..oshin mahu hidup lame di dunia ini dan mencari kebahagiaan yg belum berjaya dikecepi sepenuhnye"
  • kalau rs2 aku dah lm x memblogkan diri,mean aku telah...........Ya Allah kau jauhkan aku dari smuanye itu...ada byk perkara yg perlu aku lakukan disini...
  • tapi ape2 pon maafkan dose2 ku yg kecil mahu pon besar,halalkan segala2nye
  • aku terus tdooo lagiiiiii :(~~~

kehiduPan yg barU~~

wahhh...rini bucuk Ku telah start bertugas,happy sungguh die smlm mase shopping baju di Jusco,aku pon tumpang gumbira bersame,rs mahu lompat2 sebab die akan mengajar dekaT KL jgk x jauh dari umah die,ini yg die mahu kan,hehehe,walaup0n kami hanye br kenal hampir 2 bln tp aku rs kami mempunyai chemistry yg kuat,terima kasih kerana menerima otak aku yg giler2 nie...kuat mengarut2,byk ckp,kdg2 emo jgk,sorry...wah!!aku pn suke kwn dgN ini bdk bucuk..hahhaha

dikotak fikiran aku,aku happy tp lepas ni,mungkin kami xder mase tuk bersame selalu,aku paham...aku cukup bahagia bile tuhan kurniaankannye utk aku,dielah yg melenyapkan segala kesunyiaan aku disaat ini,terima kasih ya Allah...engkau mengetahui ape yg aku mahu...

ermm..aku akan kembali ke kehidupan aku yg lame,every weekend spent time aku ngn family di melaka,lpas kelas aku akan blk melaka...arghh...busan dgn keaadaan ini,ulang alik2,buat aku penat je...bile lah smua ini akan berakhir,dessss~~

mama akan call..."oshin klu xder class blk je...dok menganga kt KL tu wat pe..."arghhhh!!
inilah kehidupan yg perlu aku lalui...iyahhh!!busannyee...

cepat2 bis study...
dpt kete,kete ape aku nak??mama oshin buntu....

honda jazz??viva??myvi??kete tolak??
adesssssssssss~~

Saturday, June 27, 2009

bengaNg~~~



Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak sanggup engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Chorus:
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin aku sanggup bersama denganmu

Setiap liku diserang pilu
Setiap liku teringat janjimu
Ooh caramu
Akanku teruskan
Hidupku ooh tanpaMU


Thursday, June 25, 2009

kalu xtaHu tunai janji,xpyh berjanji..benci r!!

cis!!bulan nie je da bape kali aku gaduh ngn die,ade je x kene..

arini pagi2 aku dh hot,aku pat mesej kul 2 pagi,
memang agak geram lah bc itu mesej...WTH!!

start lah aku nk menyumpah nie..
klu x tahu nk tunai janji jgn janji ar...
aku bosaN,aku benci,aku muak!!

aku touching gak lah,da aku nie mcm da xpenting je,
kawan2 agi pentinG,tapi wat janji ngn akU..mcm ape je!!
pastu mesej aku lmbt giler,alasan die,xpasan mesej x delivered,alasan2 yg da bangkai die bg aku,
berapi je telinga aku..

kenape lah life aku nie complicated sgt ar...
ya tuhan per slh aku,

aku ingin kan sesuatu tp xmungkin aku dpT..
jawapan nye telah ada dlm tgn aku..

patutkah aku teruskan semua ini...
wahai tuhan berikan aku petunjuK,hidayah mU..

aku BuntU,otak aku hanG!!huh!!

Friday, June 19, 2009

happy tahap raksasa yg telah memusnah kan dunia..


II aku sangat happy arini,suke sgt wow!!lame dh xder perasaan sebegini...II
II ku cuba menutup mataku bila ku lelah untuk hidup,namun semuanya berubah di saat engkau hadirII

II kehadirannye dalam idup aku,memberi aku peluang utk bernafas dan berjaya membuat aku tersenyum,dikala aku kesunyian II

II harap segalanya akan selama2 nya kekal abadi II

II dunia sementara mengejar masa itu pasti buat aku dan bersyukurku akannya II

Thursday, June 18, 2009

die kembali.........

dh bape hari aku x bergiat aktif utk memblog kan diri aku nie.. sejak2 bape hari nie mood aku agak xbape stabil,kacau bilau,huru hara,serabut otak aku dgn kehidupan seharian aku yg xterurus ni...

tgh hari td aku telah dikejotkan 1 ketokan yg agak ganjil,sejak bile lak housemate aku suke main ketok2 pintu aku nie,dgn mate yg agak sepet dan gambut yg mcm lepas kene ribut,aku bgn ngn muke yg slumber,kot2 der benda penting yg nk disampai kan oleh housemate aku ni.. crack!!pintu aku di bukak,aku tgk xder org,sape lak nk main gile ngn aku dikala aku tgh duk sedap tdo nie,mmg HaMm.......!!tibe2 muncul si dia,bagai mimpi,terpacak depan aku yg agakk selebet tahaP kucing br pas beranak nie :)

hai kenal lagi??aku terkaku dia
m,puas aku pk sape lak mamat yg ensem mcm ala2 brad pit melayu nie... setelah diselak2 buku diary aku lam otak aku yg agak berkarat dh nie,baru aku ingat... wow!!iskandar...is it U?die tersengeh2,aku pn menghempas pintu aku lik,aku landing lik atas katil aku,aku cube continue tdo lik tp xleh,aku rs mcm mimpi lak td,aku bgn dan terus basuh muke,tanpa amik breakfast aku terus ke hall mendapatkan mamat yg berubah 100% tu,hampir2 x kenal dh aku nie kat die nie memang bagai kan mimpi,patutla selama nie die sentiase bermain difikiran aku walaupon tanpa berita,seingat aku last aku jumpe die ms kat gig melaka,memang rock abis nie mamat time tu,rambut panjang kalah aku da mcm ala2 pemuzik jalanan yg tanpa hala tuju,hidup hanye utk muzik je..

setelah bergosip2 ngn die,baru aku th die telah kembali study setelah hampir setahun lebih menyepikan diri,tibe2 muncul dgn imej br yg agak matang n smart,buat ppuan2 kat college pasti tertanye2 sapekah mamat itu?machonyeee!!wow hot abis!! die kate die telah meninggalkan zaman rock2 nye,rambut panjang telah ditebasnye,sedih giler time nk potong,kami pon gembira dpt jumpe antara 1 sm lain,die pn kate aku dh byk beru
bah,dh membesar sikit,klu x dulu kecik je,n ayat last die kate,dah x skingurl lagi ke?? hahahhaa,nk tergelak aku dgr,zaman mude2 dulu leh r,skrg gua ala2 ppuan melayu terakhir ar

die dtg sini dgn housemate aku,housemate aku pn x kenal mule2 die,mane nk kenal dh klu dulu jiwa rock skrg jiwa sentimental..hehehhe,die kate die single mingle skrg,GF lame dh ditinggalkan sbb kuat cemburu,die tanye aku,aku kate BF aku stay KL gak,sesuai gak lah ngn housemate aku yg single gak skrg ni,leh lah klu nk manje2,hahhaa,mandai2 je aku nie


ape2 pon FRiendsHiP never End..i miss our sweet memory IS mase class Business Law dulu,g kelas semate2 nk brbual2 ngn aku n bergosip,kutuk org sn sini,kurang pahala aku je oi!!tp pape pon kami same2 terkantoi dlm itu kelas,aku dpt su
pp paper tp aku x seat pon,die plak failed!!hahha padan muke kiteorG,main2 agi..

aku pn x th aku leh close ngn ini mamat,padahal masing2 eg0 x mau tegur ms jumpe,wat dek je..
sebab aku rs..................argHhh!!bodoh r,tp lpas je 1 class Business Law kami start close,hari2 g class same,gosip same2....skrg die kembali lagi,adakah situasi kami tetap same mcm dulu??ekksss.....

pic nie pas presentation Business Law yg selamat dgn jayanye,so kami amik pic manje2 sikit dgn muke yg agak happy mcm masing2 menang duit 1juta..wow!!

Tuesday, June 16, 2009

Hanye akU sendirii..

arini aku start puase nazar 3 hari,
aku ingat nk berbuke dgn die tp die...
aku x ksh maybe penat dgn keje,aku x ksh
maybe next time kot,tp sejak hari itu aku rs kami makin jauh
ermm...biarlah aku x ksh,mybe ini cume perasaan,aku hanye mampu tersenyum

skrg aku nk cite,ape aku buka td,ades sgt sempoi..
beselah aku bkn nye chef yg tahu masak semua benda,klu mama der aku order je,hehe
its ok,aku pn x berapa cerewet bab2 soal mkn nie,ape ader aku sental,xder aku senyap..
inilah aku,hahhahah

aku berbuke sendiri dikala hari pertama aku berpuase,tanpa org disekeliling,hari2 pn begini..
mama i miss u alot...mahu je aku nangis tgk nasi tu..
tp aku mkn gak dgn hati yg tenang,
lauk rendang ayam nie,ditambah ngn buah mangga...aumss...
aku mmg x miss air soya..kunun2 jage kulit r..

arrghhh!!alhamdullilah dah lepas 1 hari..
tinggal 2 hari....bayar jgn x bayar....
oshin jgn kau besedih lagii..........