Thursday, July 30, 2009

coti-coti malaysia

im Happy!!happy!!happy!!
  • wow!!coti-coti malaysiaku sudah bermula...siyok beb!!
  • tadi g kolej jap amik token exam,pastu nk jumpe lecturer law kesayangan aku,berjam2 aku tunggu,naik kebas montot aku duduk,tp mr.dazmin(lecturer yg berkapla botak ala2 castelo)suh aku blk saje...kate die mybe miss saro da balik...keciwa aku,argh!!
  • aku akan angkat kaki dan lambung ke melaka...selame lebih kurang 2 weeks cmtu,tp bile ditolak,didarab dan dibahagi..aderlah dlm seminggu lobih je coti ku itu..kejap bgt..i want more!!rumahKu,syurga KU...
  • coti-coti malaysiaku ini bukan coti2 utk bersuke ria okey...coti utk memenuhi ilmu didada...mcm olang putih kate study week lah b4 exam...time nie lah nk perah segala ilmu yg ada..ingat org perah santan je..ilmu pon HARUS diperah2 tau...
  • jadi ini bermakna aku akan berhenti memblogkan diri selama mase aku bercoti2 itu...
  • mahu focus kepada pelajaran aku...ahaks!!p0yo lebih,benci dgr,bueks!!
  • disamping menghafal segala laws yg memoning kan kepala dan akan membotakkan rambut aku yg dah makin susut nie,aku juga akan memastikan bile aku da tension,aku akan menggiler ngn family aku di pot2 bese,movie kah?sopping kah?ikan bakar kah??murtabak singapore kah??aumss...aku rindu smua itu...
  • kepada kengkawan...wish me all da best yeah dis sem,pat result gempak sikit...amin..
  • walaupon semalam,mase aku dan bucuk terhad utk berjumpe,tapi aku rase happy sgt,mcm nk lompat pagar,100meter je...segala demam rindu aku dah ok...ini lagi membakar semangat aku dlm exam nanti...
  • thanks kepada bucuk ku...kerana memberi semangat dan ilham...dan mencurik2 mase berjumpe aku....cumil sang myvi putih itu...(i suke sgt)
  • semoga bulan 8 nanti aku lebih success...idup bahagia,tiada lagi kusut masai kt otak aku nie
  • nie der sikit lagu..part chorus aku minat...(curik kt blog bucuk,halalkan ye..hehehe)
Hey moon, please forget to fall down
Hey moon, don't you go down

Sugarcane in the easy mornin'
Weathervanes my one and lonely

sekian.....gua chow dulu...............semoga dpt tiket bas...arghhh!!

...genap sebulan sudah...aishhh

30hb julai 2009-sudah sebulan,kejap je kan mase skrg...
kehidupan ini perlu diteruskan tanpa mengharapkan sesuatu yg x pasti...
jangan engkau mengharapkan sesuatu itu oshin,sila lenyapkan segalanya di fikiranMU...

Tik tik tik waktu berdetik
Tak mungkin bisa kuhentikan
Maumu jadi mauku
Pahit pun itu ku tersenyum

sumber:kotak band

Wednesday, July 29, 2009

FuTurE@PasT@PrESeNT

"The future and past make the present inspiring."

Besides being a philosophy and methodology rolled into one, it also hints at why nostalgia and anticipation has a tendency to trump the here and now.Well, for me anyway.

Tuesday, July 28, 2009

Monday, July 27, 2009

i miss u like monkey..hahaha

video

  • oit!!jgn gelak2 lah doi tgk video nie,tahula sore aku x mcm avril lavigne,rihanna apetah lagi...at least aku berani gak mengeluarkan sore katak aku nie dihadapan org2 yg skodeng blog aku ni..(der ke org nk jengah blog sampah aku ni,hahahaha)
  • akhirnye aku berjaya gak keluarkan single terbaru aku...ahak!!(x abis2 perasan!!)
  • muke da lah cumut mumut time nie,pastu sempat gak tgh nyanyi tgk n set2 gambut...sengal tul!!sorilahh time nyanyi2 ni dh kul 1lebih so kebengongan pn terserlah keatas diri ku ini..
  • anyway lagu nie aku tujukan tuk sesorg beb,gua memang rock n roll,3 jari nye tp gua x lari gak ngn mode jiwang berkarat nie....hahhahaha,xkirela lu org nk describe gua nie minah bunga ke,minah belacan ke....gua x kire dah beb..sebabkan...guaaaa........
  • "i miss u like crazy bucukkk,miss U..miss U...miss U"


Sunday, July 26, 2009

what is da different between u & ur partner..bedah siasat pertama

tajuk nak gempaKs kan?bueks!!gilok ini oshin...
cume nak tulis blog perbezaan aku ngn pakweS aku je...

COLOUR
oshin-aku giler pinK,pink cumil,seksi,mengoda&dpt mencairkan mate2 yg memandang,eceh2
patrick
-pink??warne paling die elergik,sumpah seranah die ngan pink2 ni,suke colour yg gelap2..black metalla kunun...hak tuiii!!hehehe

PERWATAKAN
oshin-of cos aku suke binatang yg berbulu lembut,wahh!!sedap betol dipeluk2,kucing,rabbit,anjing!!eh2 haram x leh,hamster,dan sekaum dgn dorg,cumil kan?
patrick-huh!!picit je dorang ni,geli,bulu2 die kotor,abis rambut kene nanti..(padan muke kene gigit ngn hamster aku sape suh cucuk2 dorg,wekkss!!)

MINAT
oshin-movie,shopping,kuar bersosial,swimming,layan gig,live konsert jom heboh...hehehe
patrick-movie(terpakse layan gak),shopping?time raye je,beli barang komputer,wajiB!!,duk umah agi aman,layan cite kartun,say NO for GiG!(sakit jantung kate die,speaker kuat sgt)

DIRI KAMI
oshin-mate besar,kening skit,idung kembang(ikut idung mama,ces!!),kuat ckp mcm radio,tak suke makan (tapi kene pakse mkn dgn die..bueks!)
patrick-mate kecik,kening lebat,idung mancung(mcm arab da),pendiam(die pendengar yg baik,bile aku berceloteh),suke makan dimane saje(tapi ramping je..hehehe)

so,kesimpulan yang aku nk buat kt sini ialah.....
anak kami bakal menjadi.............
bile malam pangai dorang mcm aku,bile siang lak jadi pangai ayah die...
malam jadi rock n roll...layan gig,(mama ikut skali ae syg,mama pakai kain batik)...hakhakhak

oi!!kami memang kontra..
tapi itu xder hal...yang penting kami gumbira antara 1 same lain,dan memahami ati masing2...

xder pon dlm dunia ni,ader pasangan yg suke benda yang same jekan...msti ader je benda yg lain2...
setuju korang???
lu pikirr lah sendiri......

Saturday, July 25, 2009

bile aku akan memilikinye~~

  • petang tadi aku der appoinment di new york skin care,biaselah pompuan x lari dgn kecantikan,walaupon aku rock n roll tp penjagaan kulit tue penting beb!!gua memang idamkan kulit yg licin tanpa kawah2 dipipi...arini aku x wat facial,aku beli product die je,bis da wet,haiya!!nk cntiknye psl wajib bis wet...si dia tidak ketinggalan menemani aku,ceh2...aku msti kelihatan cantik dimane saje dimate die...
  • selepas tu kami merayau2 di mid valley,g usha2 movie jap,kali ke 3 nasib kami kurang baik utk menonton ice age 3,semua sudah abis dikonker oleh manusia2 yg bernafsu gile movie,benci aku..
  • kami pon blah dari situ dan terus mencari pot utk mengenyang kan perot yg sedang lapaq,aku makan nasi ayam,si dia mkn grill chicken,aku berasa sgt kenyang,dan x mampu utk berjalan lg...waktu2 mcm nie memang sedap pat landing kat katil...
  • kami pn berjalan2 tanpa hala tuju,tibe2 aku ternampak sesuatu yg sgt menarik...wow syg!!gitar yuna.....cantiknyeeee,aku pon melihat gitar2 itu didepan cermin,tgh siyok aku skodeng2...si dia menarik tgn aku,tanda suh blah...hmmm,boringnye kalau pasangan kite tak punyer minat yang same...keciwa aku tertonggeng2 lam ati..huwaaaaaaaa!!
  • bile lah aku pat beli gitar2 nie ek??xkisahlah tahu goreng ke x mcm man kidal tu,dasat siutt die main,sampai gigit2 gitar,memang power rangers betol,wa ckp lu beb!!...tapi janji aku pat beli seketol pon dah kire ok dah...kalau aku beli skrg mahu kene hambat aku pakai gitar tue ngn mama..."kau ingat kau tu ahli muzik!!kuarr kau dari sini!!"(mcm citer mak mertuaku lak,mama aku nie,xbest langsung..)
  • xpe,sok2 aku dah bekerja dan punye wet sendiri,pasti aku akan memiliki kau,wahai gitar!!jage2 korang...sungguh terseksa impian aku nie...arghhh!!

Friday, July 24, 2009

it hurt to lose a friend...x mauuu...

setelah selama 4 bln aku menunggu kabar brite dari sorg kwn aku yg penuh dgn tanda tanye,akhirnye segala2nye terungkai setelah die kembali muncul di YM secara tibe2 tanpa aku duga.. im happy!!he came back!!yahoo!!terima kasih Ya Allah...

aku msg di hp,di fs di YM,semua tanpa reply back,aku sgt sedih diatas kehilangannye secare tibe2 tanpa pesan,rerase aku xder pon wat pape slh silap,hari raye ritu aku dh mintak maaf dari ujung gambut smpi kuku kaki,tup2 lak die senyap,aku cube calling die,tp....aku mematikan saje niat murni aku sebab aku rase mungkin die xnk diganggu lagi,eh!!aku bknnye nak menganggu juz mahu tanye kabar...cian aku bile teringat akan die,aku msg2 gak..even 1thn,100thn tanpa jawapan,aku tetap mahu bermsg2 tanda aku ingat kwn...(100 thn lg aku da der lam kubur,da reput pon)

aku sgt hargai semua kwn2 aku,bg aku persahabatan memang tanpa perhujung,xtahu lah aku org2 lain,mungkin pakwe leh cari lain, tp kalau kawan susah sikit nk cari sm pangai,ader yg baik der yg x baik,der yg senang didampingi,pala otak leh layan,selalu wat joke2 yg leh terima akal...cumil tul kwn2 aku nie...

even kami lum penah jumpe,tapi penah bertentang mate di web cam YM aku,aku sgt hargai tali persahabatan itu...kami decide setelah die abis study bulan 5 ritu mahu jumpe,itu perjanjian KAMI,then setelah die menghilangkan diri,segalanye terbatal...jumpe atau x bukan menjadi persoalan sgt bg aku,yg penting bile berkwn perlu ader keikhlasan,kejujuran,rupe bukan penting pon janji dorang baik dan kepala dorang aku leh masuk....

kt bwh nie ialah hasil lukisan cik master_xecko kepada cik oshin,i miss dis moment lah master walaupon xder bape nk seni sgt,muke aku pon xcumil mcm reality(cis perasan)tapi aku suke n bile tgk lukisan ini buat aku tersenyum kembali...thanks master 4 being my friend and i hope our friendship forever n ever...

isi perbualan semasa kami berYM td kire2 pukul 8mlm waktu malaysia,kolumpur-
24 july 0
9/jumaat keliwon/umah kongsi aku :-

oshin_davinnci2008:promise,dun leave me again?
master_xecko:eh2 mcm bF u lak....haha
oshin_davinnci2008:im scared to lose u as my friend..eh2...kwn lg penting,klu kwn tinggal kan 1000X i sedih
master_xecko:klau bf tinggalkan u..
oshin_davinnci2008:xper...leh cari lainn..kwn x leh cari lain :)

Thursday, July 23, 2009

cian aku..di tipu lagi

  • penat aku menghitung hari,tiap2 hari aku tgk jam,minit,saat..
  • last2 smua planning hancurs!!keciwa aku bagai nak gila menunggu hari2 yg bakal kunjung tibe..last2 hampas!!
  • aku marah,sedih,keciwa,tp aku da janji x mau tacing2 dah,nanti muke aku cepat kedut2...
  • jadi aku marah dlm ati...selama 30 minit,pastu aku dah ok lik...munasabah diri tue penting gak...
  • ayah memang suke wat spoiled last2 minit,aku benci lah,suke x tepati janji,lagi aku benci..sik je ngn keje die...sibuk sgt konon,huh!!gaji x masuklah,perlah,saje wat alasan2 yg dh basi
  • dorang janji nk datang next week,klu x dtg jgk,aku terjun dr tingkat 8,eh2...rendah sgt tingkat 13..tinggi sikit,klu terjun confirm kojol tanpa mengucap....huhuhu
  • nk suh aku lik melaka je,jenguk aku kt sini tak mau,call da lah jarang..ni yg aku nk ungkit2 nie..aku benci...
  • takpe shin,xmau marah2,xcomel nanti...sabar2,dorang der hal yg lebih penting tu..kene paham sikit...(pujuk diri aku sendiri)
  • bukan pe aku amat2 bosan kat sini,xder kwn nk berbual,ader housemate pon mcm xder je,sorang sibuk dgn kerjaya,sorang lagi merayau g umah kawan..tup2 muke aku je kt umah,ader hamster 2 ekor pon sik makan,tdo je keje dorang..cian aku xder sape nk bergosip2.. :(
  • aku nk bela kucing mcm x sesuai lak umah aku nie,limited lak space die nk bermain2...kot2 die terterjun nanti,aku gak yg kene report polis..
  • pape pon aku kene lah wat pape aktiviti yg x bosan,mcm layan lagu kat u-tube ke,sambil karok sorg2,layan superpoke pet,klu dah busan sgt tgk DVD citer karton ke,comedy ke,papelah....
  • okey2 aku nk tdo...sok aku nk panjat bukit,dah bape hari x g kolej,nk skodeng pakwe ala2 brad pit kt sn...nunite,chowwwwwww!!

Wednesday, July 22, 2009

keinginan ku yg rakus...

pas grad,aku mahu memiliki sesuatu yg belum pernah aku dapat :)

  1. kereta(wajiB,disponsor oleh mama,sayang sgt die...thankz)
  2. video camera (wajiB)
  3. laptoP saiz kecik (wajib sebab laptop aku dh zaman jep0n)
  4. handphone baru,ipod@blueberry@nokiah(sunat,sebab aku rs x bape nk penting sgt,tp hp aku dah gelap,HARUS tukar!! :( )
  5. renovate rumah,depan,belakang,kiri,kanan,luar dan dalam (wajib walaupon umah aku tinggal org bape ketol je)
  6. opis aku sendiri(wajib,senang aku nk merawat kambing2 aku)
  7. veterinar,(wajib!!pas da bis wet semua,beli2 benda nie..perlu ada kerja tetap,ape lg kire kambingla,business juta2,hahaha)
  8. BMW 3 series sudeY,kete faberet aku,muahh!!(lepas dah kaya,jgn lupe org lak,mama n keluarga tp klu xder wet,aku tgk jela smbil lidah terjelir...)
  9. last skali ialah,studio jamming tuk bakal anak2 laki n ppuan aku(walaupon aku bongok bab2 muzik nie,biorla anak2 aku yg terrer+power+rock bermain alat muzik nie)
okey lah itu saje setakat nie..sok2 klu der terpikir lg,update lah baru....rakus,rakus..aumss!!

Tuesday, July 21, 2009

dulu aku admire die...tp skrgg??

eh2...smlm dpt msg dr someone yg mcm aku kenal di tagged..muke agak familiar..

dgn ayat "sombong ae mastura ",then i think maybe he knw more bout me coz he knw my real name..hehhee..

skodengnye skodeng page die...sah!!ini kawan lame aku..si kamarul azri bin hamzah..
atau lebih dikenali dgn panggilan kamarul anak roti canai oleh kwn2 aku..hehehe sbb bapak die pagi2 dh bukak kedai roti canai dan kdg2 dibantu oleh die...aku pon x tahu sgt tp sumber2 yg dipercayai kate mcm tula...sedap betol kate kawan2 aku,pagi2 b4 jejak kaki kesekolah pekena teh tarik ngn goti canai gareng 2 keping,layan seyh!!

kami pon brmsg2 di tagged..die kate aku semakin comel dan rugi x mengorat dulu...cet!bile dh lawa smua org nk kebas...dulu c0mot momot smua x mau layan..puas kenyit2 mate...hehehhe

ptg td die msg aku lg di tagged,dgn hajat mahu meminta no phone aku..aku pon dgn ikhlas memberi...

dgn beberapa minit kendian,tipon aku berbunyi,di sebabkan phone aku nie dh biol sikit,aku kene gunekan cahaya lain tok memastikan sape yg call..wah no digi,sape lak nie??takut utk diangkat..mane tahu along ke?org gas ke?org perabot ke yg call?tp aku trus tekan button hijau tanda "answer",wah sore lelaki yg agak macho...brad pit melayu call aku nie :)

opps..kamarul azri kan?hehehe...kami berbual agak lame 1 jam lebih2 sikit...smua buku dan citer lame di flashback kembali satu persatu...time nie lah filem baru bukak lik..hehhe

yg xtahan,mase form 2,aku admire die sgt2...sbb die manis ala2 shah rukh khan melayu n agak2 giler2 remaja sikit,aku suke style die sebab die sgt slumber dan xder nk cover2 macho nie,yg paling aku suke...die sgt pengeli wanita...konon2 budjet hot...cis!!no women no cry,trademark die dulu..anti p0mpuan!!hahhaa
tapi aku mmg suke yg type2 mcm nie bg aku,ni 1 cabaran utk aku usha2 die...jual mahal itu baik tok jati diri aku....

so 1 day,2 february 2001,aku telah prepare tok memberinye hadiah utk birthday nye yg ke 14thn,umur cmni pon dh pndi nk admire2 org...hehe,aku pon da lupe cmne crnye aku bg die..
tp yg pasti bukan aku yg bagi,mybe aku mintak tolong kwn2 aku..org ke 3 itu penting,hehehe

bualnye bual petang td,die ingat akan music box itu,tp sampai skrg x th sape yg bagi...jeng jeng jeng,aku dgn berani...memberi tahu yg aku lah org yg memberi hadiah itu sbab aku admire giler ngn die...sampai diary 2001,byk name2 die dalam diary tu,konon2 memang minat gilerla,hehhehe

wah...die sungguh terperanjat,dan die marah aku sebab kenape x bgth dari dulu...
zaman sekolah dulu masing2 tgh comot,nk bgth suke kt org pon malu..so bg hadiah pon tanpa name..sebab takut bile org tahu kite yg bagi,terus nk pandang muke kite pon x mau dah...
nak2 plak die anti p0mpuan...agi aku tkt..kami pon ketawa bersama2..mengingat kan hal dizaman kanak2 itu....tapi skrg bg aku..

Friend is friend and never change...dun want to lose any friend
friendship never end....

tp die msg2 aku di HP dgn nada serius utk menjalinkan hubungan itu kembali...erksss!!patut kah aku melayannye....

oo tiiiiidakkkkkk!!....itu citer 8 thn yg lepasla....argghhhh!!!larikk pecuttt!!

Sunday, July 19, 2009

doa,berdoa,mendoa,DAN terusss berdoa,YA ALLAH..

berdoa pegang tasbih hari2....dan terus menerus
ya Allah engkau permudahkan segala urusan kepada hambamu yg hina ini
hanye engkau tempat aku berserah ya Allah..
engkau makbulkan doa ku ini ya Allah..

aku amat2 berharap ya Allah...
amin-amin ya rabbal alamin~~

Saturday, July 18, 2009

handphone guaaaa...

handphone aku da biOL dan sawan disaat ini,aku sangat tensi0n...
aku ingat nak pakai sampai tua itu handphone,sebab itu handphone aku sgt sayang kerana aku beli pakai hasil titik peluh,penat lelah,ditambah plak tak cukup tdo aku mase time
aku kerja buruh kasar dulu,selalu jer diarah2 oleh sang kicap2 yg konon2 bagus,dahla itam legam,bontot piuk pon
putih,tapi aku telah dimanjai oleh pekerja dari philipina,dorang kate aku comel,cantik,baik...
thank miss shoL yg selalu back up aku...windu gile dgn ini mummy....

sambung lik pasai Handphone,gua tension nie beb!!kenapa lak saat2 nie engkau mogok gelap plak,
puas aku ketok2 kt dinding..gelap gak kau,lupe bayar b
il letrik ke aku nie??aissshhh...

tp at least,lappy kesayangan aku ni sentiase terang bender
ang,harap kau setia ngn aku ye lappy,menemani aku tika aku kesunyian...jasamu amat2 ku kenang setelah selama 4 tahun kau berkhidmat tok aku..muahh...!!

sms,calling,fire2,mp3,snap pic,note,reminder..argh!!

Friday, July 17, 2009

al-kisah ...ice age 3...

  • biase weekend2 nie akan menjadi hari dating kami,time nie lah org kate nk melepas kan rindu kat pasangan memasing...jiwang karat tul!!bueks!!muntahhh aku...
  • walaupon aku penat tahap kerbau kene bajak sawah,aku tetap berkeras mahu g menonton ice age 3,balik je umah pas keletihan sesi bergambo,sib baik kamera tu x leh brckp klu leh,mahu die sumpah2 korang...hahaha,tuan aku nie bengong betol...penat dh nie...sik klik2 je...ingat ko punye penat je ke??bis aku yg dok dr td sik sengeh,dh mcm iklan gigi dah..ko x pk lak??naik lenguh gusi aku nie...adehhh!!!
  • lik umah,pat tdo kejap,telefon berdering plak,tanda si dia sudah smpai,kesat2 air liur lebih kurang terus kuar...hari nie kami merempit,celok kiri n kanan...sampi sudah times square,disbbkan BF aku nie lum mahir lg jalan mid valley,kami decide mahu ke times square saje..tepat dan cepat!!
  • BF aku nk tgk ice age 3 imax,aku layan je,tp malang xde lak...cume transformer je yg der..
  • kami pon g usha2 tiket yg bese,skali 7.10pm n 8.30 sudah bis di jual...aku sgt marah tahaP megatron mahu belasah optimuse prime..
  • sudah x tdo 1 hari,mahu menonton tiada movie...mmg hampas!!aku terus buat muke tempeyek goyeng...aku salah kan die sebab lambat amik aku,smpi aku tertdo...times square smakin berapi2..si dia mengajak aku usha2 di pavilion,cube2 nsb...mule2 aku x nk..pastu aku nak...nie mule lah nk wat cite hindustan...kuch2 hota hai jap...
  • kami pn brjalan kaki menuju ke sane dgn muncung aku 4 depa...(trademark marah aku)smpi lak kt sn,si dia plak x mau tgk,die suh aku tgk sorg2...mmg nk kene cmpk gak die nie ke bwh nie kang,bisik ati aku dlm nada main2 :),setelah dipujuk oleh aku lebih kurang,kami pon terus ke kaunter dan memilih movie,maaf kak tiket 7.10pm da bis,8.30pm pn seperate seat,tinggal 9.25pm je...aku dgn muke sedey+penat+merajuK++++nk kene siku gak bdk nie kang...xnmpk ke muncung akak da 4 depa nie...bongok!!mrh aku dlm hati dgn berani....dan terus blah...
  • blk aku jalan laju2 meninggal kan si dia bertatih2 sendiri,bkn x mau jalan same,tkt mulut aku nie akan berkate sesuatu tanpa menghiraukan perasaannye,slh menyalahi antara 1 sm lain..mmg x lari dlm 1 hubungan..jadi aku tekat mahu bersendirian utk beberapa minit...
  • setelah ok,aku mengajaknye ke kg br utk mkn ala2 barat...aums....die pon setuju dan die pon memulas minyak dgn lajunye....mmg layan betoi chicken chop dio...licin aku sental,jarang aku mkn smpi licin jd cermin...geramnye pasal xpat tgk ice age 3,aku bedal smpai abis tanda aku marah++geram,padahal gelojoh...benda sedap....hahhaha
  • perot aku agak boncet,dan terlelap seketika di atas motor....ni adat,pas mkn mmg nk membute,tibe2 aku terasa angin deras meniup2 rambut aku...
syg,kamu bwk mcm ribut..
tapi meter kamu tetap kat sekat 2o je?
  • errrkkkk....

yahoo...convocation day....

dari kiri:idah(sepupu kak rozie)sinah(pshycology student)hana(akak sinah,engineering)oshin(penyibOk jahanam)kak rozie(management student)

wow!! arini 18 JULAI 2009 bersamaan HARI SABTU,hari2 gumbira para2 graduaan university aku.....semua tersenyum riang termasuk aku...hahaha
tompang sibuk gak kat sane...

walaupon pagi2 aku dh jd bibik.serve org breakfast,kekok gak aku kt dapur,10kali kose 2 aku gase air teh td..hahahaha,mane th kot termasin ke?termasam ke?aniaya family org je aku nie..

pagi2 agi aku telah di amanah kan oleh kak rozie dan emaknye utk menyiadakan sarapan pagi utk abg,adik serta sepupunye..bukan ape dorg dah terlambat benor nk g ke dewan...aku dgn tersenyum terus mengangguk tanda setuju...baiknye aku..yes!!dpt pahala lobeh rini...
pastu aku akan jd mcm pemandu pelancong family kak rozie utk ke kolej,melihat detik2 sejarah
kak rozie bergelar mahasiswa,eh siswi ke siswa ek?belasah jo la labu...mls aku nk tgk kamus dewan 4 inci tebalnye...berat!!

yeahh!!!aku dah convo...dushhh..jangan perasan kau oshinn!!g lik umah bace bukU...
tahun depan baru kau layak convo,bak kate mama pakai topi senget.....

hancurs!!!

jumla g layan movie ice age 3 kat mid valley ar lagi bagus!!frushh tonggeng2 aku nie...

Thursday, July 16, 2009

menghitunG hari..

aku takut nak melangkah ke bulan depan,atau dikenali sebagai bulan OGOS..
4hb 0gos ni si dia akan bertukar kerja dan kemungkinan besar die akan berhijrah ke tempat lain...meninggal kan KL,sedihnye jiwa raga aku dgn berita itu..

wah!!!tidak!!aku akan berkeseorangan laGi nampak gayanye
puase lagi?buke sorang-sorang ke?huhuhu...

hmm...baru je hubungan kami nak berbaik2 atau dgn lebih tepat,luke lame nk sembuh,tambah plak ngn dugaan lain,
ape2 pon aku happy sebab akhirnye die berjaya mendapatkan ape yg di impikan selama ini...
kalau rezeki x kemane kan...usaha dan doa itu penting!!

12 julai ritu,genap usia perkenalan kami selama 2 thn,kejap je mase,die pon lupe akan tarikh keramat itu,mujurlah aku tibe2 teringat,cekap gak otak aku nie lagi....hehe,almaklum la aku yg skodeng page die dulu kat friendster,pertama kali tgk terus rs suke...sbb posing pic2 die smua slumber2 je...cumil sungguh,aku suke sgt,semuanye adalah memori dlm otak aku...aiishhh!!mase terus berlalu....

semoga segalanye baik2..amin..
nie adalah pic zaman mude2 kami...time tu xberkedut agi...hahaha
eh!!i miss our sweet memory la..erghh...wanna back to da future

bayar yuraN...yuran 00o yuran

ades!!1 subject je dah cecah RM1000++,
kalau RM1000 aku leh sopping sakan,eh-eh tak,xmau sopping2 dah nk kompol2 dulu buat deposit kete,hahhaha..

mahal betol yuran sekarang,meleleh aku tgk account aku mase kuar wet td..hahaha,
terima kasih mama,jasamu amat2 ku kenang,nanti dh koje nanti oshin ganti balik ae wet yg dah susut tu...muaahhh!!

cis!!padahal dlm hati,pesal lak kene bayor yuran,kalu terus dlm account aku tu kan bagus,simpan sikit2 lame2 jadi bukit...hehehhe..

ader 2 subject lagi ye perlu dibereskan,itu pn 1 subject agi x offer next sem,disebabkan next sem ialah short sem,jadi aku kene lah extent agi 1 more sem....owhh damn!!
aku cube2 merayu kat head aku mahu examption subject yg offer next sem tu,tp malangnye..
kiro punye kir0 credit hour aku x cukup agi 2 hours,tp itu kiro2 pakai pala otak je,lum kire agi gune calculator,aku harap keajaiban akan berlaku...amin ya rabbal alamin....

klu nasib x sebelah aku,aku kene gak amik,lame betol dh otak aku nie belajar,da mls betol dh nk pegang buku dah,tulah dulu sape suh extent lame benor,kan dh lame nk tamat,padan muke aku skrg....

2 subject nie pon dh cecah 4 angka gak yuran die,xder ke yg 2 angka atau 3 angka je,
duit ini bukan utk korang lah,duit nie utk aku,masuk lam account aku diam2,pastu tahu2 je...
dh leh kuar kete power2 kan,suke je korang telan duit mak bapak aku byk2 kan...cis!!

napelah ayah x msk kan aku kat ipta je,xderlah..buang duit mcm air,nie 1 sem je duit dh mcm air paip terbuangg...klu ipta leh gak aku simpan2 tok hari2 tua....hehehhee..

no matter what,i must study hard this sem,n next2 sem...
no more repeat paper,no more dreaming,no more enjoy k...

mama kate,buat betol2 oshin jgn nk sik main je.....dh kerepot dh kau tu....
erghhhh!!


Wednesday, July 15, 2009

KISS ME...KISS ME..KISS ME...

RAHSIA CIUMAN SI SUAMI...

Suke cium dahi isteri.......suami yang romantis

Suke cium pipi isteri……..suami yang penyayang.

Suka cium mulut isteri…….suami yang gelojoh.

Suka cium tengkuk isteri……..suami yang mata keranjang.

Suka cium telinga isteri………suami yang sensitif.

Suka cium leher isteri………suami yang penyabar.

Suka cium buah dada isteri……..suami yang suka bermanja.

Suka cium tangan isteri…….suami yang hipokrit.

Suka cium ketiak isteri…….suami yang menerima isterinya seadanya.

Suka cium kemaluan isteri……suami yang pemalu (dasyat nie..hehehe)

Suka cium punggung isteri…….suami yang suka bergurau.

Suka cium kaki isteri…….suami yang terlalu menghormat isteri.

Tidak suka cium mana-mana bahagian badan isteri……suami yang mementingkan diri (hampas betol dpt laki mcm nie)

Suka cium seluruh bahagian badan isteri……..suami yang baru balik dari OUTSTATION.....hahahhaha

P/S:AMARAN KERAJAAN MALAYSIA CIUMAN YG AKHIR SKALI TUE,PASTIKAN SI ISTERI TIDAK MATI LEMAS,hehehe
renung2kanlah n selamat beramal...

all about myself :)

O - Oshin is my nickname given by love mom,when i was born on 8 february 1987,around 2am (time ni mama fanatik gile tgk cite drama jepon brtajuk Oshin,bis nm anak pn ltk gak)
S - Simple,Smile always,Silly,Slumber,Sexy..hahaha(ikot mood,cuace,n suhu badan)
H - Happy good lucky in da world,Humble,Harmony n peace
I - Intelligence,Integrity,Instincts
N - Nice personality (perasan je lebih),e.g friendly,rock n roll,easy close and understand each others.

it is all about myself,iM A SiMPLE GurL,SOMETiMES EMOTiONAL,CANT MAKED A GOOD DECiSiON,,WANNA TO BE A MilliON WOMEN,WANNA TO SUCCESSFUL iN MY CAREER & LiFE WiTH MY FAMiLY..SOMeTiMeS i aLso BROKEN HEART BecaUse OF mY BaD destiNY..BuT i SHOuLd Be strONg to AccEPT iT,& i kNOw iTS rEaLLY~rEaLLY diFFiCULT..i BeLiEVe ThAT ALLAH iS FAiR...cheeSe!!

OSHiN NeVer be REpLaCed~~

Tuesday, July 14, 2009

FOCUS-FOCUS KEPADA SATU BENDA,GO OSHIN GO

  • oits!!!!!!!!aku selalu tulis blog2 yg sedih je bulan nie,jiwa aku konon2 makin parah,nk touching je....bueks!!
  • ini bukan blog nak menagih simpati ataupon buat org menangis,sedih,banjir 3 baldi,tisu kiri kanan macam tgk drama2 di televisyen tue,tapi inilah kehidupan aku sebagai seorang yang bernama OSHiN..hehehe,hidup aku same mcm drama jepon OsHiN tue,keperitan hidup aku...cume aku dh moden sikit,masak dh gune dapur gas,dah pakai sluar jean n t-shirt,kimon0 da x main dah...hahhaha(cet!! da start r tu merepek,tepuk dahi sikit)
  • ok,skrg aku mahu FOCUS kepada sesuatu benda yg bole buat aku lupe akan sesuatu yg BOSAN,MENYAKITKAN HATI, ataupon dgn lebih tepat benda2 yg buat LIFE AKU NIE SUFFER..(SILA FOCUS!!)
  • kehidupan terumbang ambing aku perlu buang jauh, dlm diri aku,jangan engkau kembali lagi wahai KESEPIAN,KESUSAHAN,KEPAYAHAN,KEDUKAAN DAN ..... KE-KE yg sekutu dengannye..hahaha(malas nk tgk kamus)
  • mungkin aku perlu cari part time JOB bagi melupakan segala KE-KE diatas...aishh!!
    tukang cucikah?tukang kebun kah?tukang masak kah?tukang urut kah?ape2 jela,janji rock...
  • kehidupan baru yg sekarang adalah aku perlu pandang kehadapan bukan kebelakang lagi,mencapai segala cita-cita aku selama ini sebagai ape ek?aku pon tak tahu nak jd ape?tapi yg penting aku nak BERJAYA DALAM HIDUP DAN BAHAGIA DISISI KELUARGA AKU...yang tak tahu bape tahun lagi akan dibina,1thn,2thn.3thn,4,5,10thn lagi..hahaha(sgt kerepot dah time tu aku)
  • aku tak mahu lagi hidup dalam kepura-puraan atau dlm bahase kamus nye HIPOKRIT,pura-pura gumbira dalam hidup padahal kat dalam sengsara bagai nak rak...pura-pura ketawa luas2 macam lautan hindi tapi sebenarnye tgh menangis air mate darah sedalam lautan pasifik....ces!!pandai berlakon kan ini Oshin...
  • aku mahu bukak buku baru dah...otak aku dah berjaya aku format,semoga tak hang lagi yo!!segala karat2,lumut2,telah aku kikis abis-abisan..tak bg chance,kasi berkilat...
  • hanye KAU ku panjatkan doa..semoga aku mendapat petunjuk dan hidayah dariMU dalam hidup ini...dapat jodoh yg baik2,macho2,kacak2,segak2....dan yg paling penting dapat membimbing insan yg bernama OSHiN...AMIN...

Wednesday, July 8, 2009

You are NOt aLone "osHiN"

aduh,hidup kamu sgt kosong oshin,
jiwa engkau terumbang ambing,
bagai perahu ditgh2 lautan dlm..
kenapa,mengapa engkau jadi begini?

engkau harus berdiri diatas kaki sendiri,tanpa org disekeliling yg perlu buat engkau tersenyum..
engkau masih sihat dr segi fizikal walaup0n mental engkau agak parah disaat ini...

mane pergi merayau kegembiraan aku dulu2 nie,da sesat tak nak balik ke ape??
dulu aku seorang yg periang tp sekarang aku tgk diri aku sendiri pon dah nk muntah, bersendirian tanpa hala tuju,duk lam bilik diam2....memikir benda yg x penting,buat otak aku hang je,aku perlu format balik otak aku nie,

ape yg penting "kerjasama" itu wonderpet lah ngok!!aku sesorg celah mane aku nk kerjasama..
kerja sorg2 lah doi!!

busan kan klu sorg2,aku bukan anak tunggal,atau pon anak terbiar,anak haram apertah lagi...
aku seorg anak yg tercampak jauh dari kawan2,dipisahkan oleh segala kegembiraan dan keceriaan aku....argHHh....kenapa Harus begini kehidupan aku?sedihnye aku...tapi aku pura2 happy dihadapan org....konon2 aku bahagia duk kat tempat yg menjahanam segala impian aku... dari dulu aku xsuke disini.....busannn,tiada ape yg perlu aku cari gali kat sini,ini bukan dunia aku...duit bukan menjamin segalanye ngOk!!wonderpet tolong selamat kan aku...kami x besar dan kami x kuat..........hahhaha

sape yg nk tolong nyanyikan lagu micheal jackson tok aku nie...sesuai betol ngn jiwa raga aku yg parah sekarang nie...aku layan lagu ni hari2...buat ak
u same2 nk ikut mati je ngn micheal jackson nie..berhantu betol lagu nie..hahhaha..jiwa aku makin parah...

Another day has gone
I'm still all alone How could this be
You're not here with me

You never said goodbye
Someone tell me why

Did you have to go

And leave my world so cold..

MJ bring me together with u....iM aLOne...im alone,really alone :(

Tuesday, July 7, 2009

aku kepenatan

testing..testing 1,2,3

hehhe..

wah alhamdullilah..aku masih bernafas,ketika kini,
tp aku agak kepenatan disaat ini,ader je benda yg xsudah,
aku mahu berehat panjang,tooolonggg jgn ganggu aku...desss!!

presentation tgh hari nnti,aku akan buat yg terbaik..
oshin,i wish u da best n good luck okey...

kepala aku berdenyut2 mcm jantung yg sedang beroperasi..
tapi ini bukan penghalang bg aku,aku kene kuat beb!!

lepas tu,aku xth ape yg akan jadi ngn idup aku nie...
balik ke melaka atau pon dok diam2 kat sini..

kehidupan yg kusut dan huru hara tanpa hala tuju,
kesihatan aku yg kurang stabil sejak kebelakangan ini,membuatkan hidup aku kurang gembira,
aku perlu jumpe doktor ini saje jalan terbaik utk aku....aku takut,aku sgt takut,aku lemah....

tuhan berikan ku kekuatan....arghhh!!

aku sebagai seorang manusia

Hidup KU
Perjuangan abadi
Oleh semua yang bernafas
Yang merasai akan agungnya
Karya ciptaannya

Hidup
Menempuh pelbagai cabaran
Semata untuk mempastikan
Kita pejuang yang berjaya
Menempuh dan mengalami
Ertinya yang sebenar..

Hidup pelbagai
Definisi diberikan
Kepalsuan, kesusahan,
Kerakusan
Dan kebahagiaan
Namun satu yang dicari
Pengalaman yang tidak akan
Kembali..

Hidup
Akhirmu bukan dikubur
Namun bergantung kepada
Perjuanganmu
Nanti akan ditentukannya...

Wednesday, July 1, 2009

larat dan tidak larat...

  • aku kurang sihat...secare tibe2 :(
  • badan ku lemah..
  • aku mahu pulang...ke melaka menghabiskan hari2 ku di sane....
  • aku terbaring & terus berbaring...
  • kenape tibe2 begini yer....
  • kasiannye diri aku tika ini..tiada sape disisi
  • aku risau dgn wabak pelbagai penyakit disaat ini...
  • ya Allah kau jauhkan hambamu dgn penyakit2 ini
  • kalau aku kene tahan wad skali pon,ini saje wasiat aku..."kwn2 doakan oshin cepat baik ye..oshin mahu hidup lame di dunia ini dan mencari kebahagiaan yg belum berjaya dikecepi sepenuhnye"
  • kalau rs2 aku dah lm x memblogkan diri,mean aku telah...........Ya Allah kau jauhkan aku dari smuanye itu...ada byk perkara yg perlu aku lakukan disini...
  • tapi ape2 pon maafkan dose2 ku yg kecil mahu pon besar,halalkan segala2nye
  • aku terus tdooo lagiiiiii :(~~~

kehiduPan yg barU~~

wahhh...rini bucuk Ku telah start bertugas,happy sungguh die smlm mase shopping baju di Jusco,aku pon tumpang gumbira bersame,rs mahu lompat2 sebab die akan mengajar dekaT KL jgk x jauh dari umah die,ini yg die mahu kan,hehehe,walaup0n kami hanye br kenal hampir 2 bln tp aku rs kami mempunyai chemistry yg kuat,terima kasih kerana menerima otak aku yg giler2 nie...kuat mengarut2,byk ckp,kdg2 emo jgk,sorry...wah!!aku pn suke kwn dgN ini bdk bucuk..hahhaha

dikotak fikiran aku,aku happy tp lepas ni,mungkin kami xder mase tuk bersame selalu,aku paham...aku cukup bahagia bile tuhan kurniaankannye utk aku,dielah yg melenyapkan segala kesunyiaan aku disaat ini,terima kasih ya Allah...engkau mengetahui ape yg aku mahu...

ermm..aku akan kembali ke kehidupan aku yg lame,every weekend spent time aku ngn family di melaka,lpas kelas aku akan blk melaka...arghh...busan dgn keaadaan ini,ulang alik2,buat aku penat je...bile lah smua ini akan berakhir,dessss~~

mama akan call..."oshin klu xder class blk je...dok menganga kt KL tu wat pe..."arghhhh!!
inilah kehidupan yg perlu aku lalui...iyahhh!!busannyee...

cepat2 bis study...
dpt kete,kete ape aku nak??mama oshin buntu....

honda jazz??viva??myvi??kete tolak??
adesssssssssss~~