Saturday, February 27, 2010

KENAPE WAKTU INI??

danieL selalu teman saye tido...
menyelinap masuk lalu ikot tingkap...
sebelum pegi keje mesti cium-cium puas2 dulu...
gurau-gurau kecil dengan die...
belai-belai die...........

pasni sape nak teman kan saye lagi..
nak pegi keje dah takder cium-cium..
adakah saye semakin kesepian,keseorangan??
tiada lagi daniel disisi...
membuat saye rase terhibur dan tenang...
KENAPE?MENGAPA DIE PERGI DIWAKTU INI??

tinggal kenangan..

  • Daniel saye sudah pergi meninggalkan saye....saye teramat sedih tak terkata....
  • hampir 5 bulan danieL bersame saye tapi die sudah tiada......disebabkan jiran-jiran yg berhati jin ifrit meracuninye..........
  • along call die kate daniel dah mati dirumah jiran tapi mayat die jiran tu da buang dlm tong sampah sebab tak tahu kucing sape....along nak tanam tapi jiran kate lori sampah dah angkut die.....lagi lah saye sebaK.....terdiam dan terkaku seketika....apakah dose si cumil itu nak dibandingkan dose manusia yg tak berhati perot dan berakal senteng membunuhnye...
  • saye serahkan kepada tuhan untuk membayar cash ke atas manusia2 sebegini yang tidak layak menumpang dibumiNYA......
  • semoga roh danieL lebih tenang dan aman disane....jumpe di akhirat nanti....Im StiLL LOVE yOu AlwaYs...Never Forget U in my mind.........
  • tapi kenape pada waktu-waktu begini die pergi meninggalkan saye....saye sangatlah memerlukan die untuk menghilangkan segala tekanan2 dan menghiburkan hati ini...
  • tempat mane lagi mahu meluahkan rase hati??kenape daniel pergi tinggalkan kak oshin?
  • sedihnyeeeeeeeee...............kenaPe waKtu ni ya??Ya Allah kuatkan diri ini.......

Name Panjang:Iman Daniel AriF
Name Umum: Daniel
Name Manja: niyeL





Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Disini aku merindukan dirimu
Kini ku cuba mencari pengantimu
Namun tak lagikan seperti dirimu oh kekasih.........


Tuesday, February 23, 2010

~my happy EnDinG~





Kamu tak tahu rasanya hatiku
Kamu tak tahu hancurnya hatiku



sedih..............

Kau membuat, ku berantakan

Kau membuat, ku tak karuan

Kau membuat, ku tak berdaya.......

Kau menolak ku, acuhkan diri ku

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,

tak sadarkah kau telah menyakiti ku.

Lelah hati ini meyakinkan mu,

cinta ini, membunuh ku...

A.K.U

AKU BENCI PADA MANUSIA YANG SUKA MEMPERBODOHKAN ORANG LAIN..
AKU BENCI PADA MANUSIA YANG TIDAK JUJUR.....PENIPU!!
AKU BENCI PADA KATA-KATA YANG YANG HANYE MANIS DIBIBIR SAJE....MACAM HARAM!!
AKU BENCI PADA MANUSIA YANG HANYA PENTINGKAN DIRI DAN MEMUASKAN HATI SEMATA-MATA...
WALAUPON AKU TAK SEMPURNA DAN BANYAK KESILAPAN YANG AKU BUAT...SEKURANG-KURANGNYA AKU TAK PENIPU DAN AKU IKHLAS DALAM SEMUA HAL...........
AKU KALAU KENE TIPU SEKALI...SAMPAI BILE-BILE AKU DAH TAK CAYE DAH...
JANGAN BUAT SAMPAI AKU MEMBENCI ORANG...........
NI TAHAP KEMARAHAN YANG TAK BOLEH LANGSUNG AKU KAWAL.....LUAR DALAM DAH TERBAKAR DAH...

H.A.T.I

meski hati tak rela
bila dunia tak lagi untukku
sampai waktunya aku sendiri
hidup yang ku tak pasti

A.G.A.I.N

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa.....

NOTE:kalau da name manusia...kaki PENIPU!!!

Sunday, February 21, 2010

setahun sekali





Perjumpaan dengan angah a.k.a muszaidi fazli hanyelah setahun sekali,detik pertemuan dan perkenalan kami adalah di TDK (M) SDN BHD pada tahun 2006,mase tu aku umo baru 19tahun,budak2 je,dan time tue coti sem..keje kejap....

hari sabtu ritu sempat pergi putrajaya..jalan2 cari pasal disane dgn alice,die dan kawanye yg dikenali sebagai jojo....

kami berkawan rapat sehingga arini,walaupon jarang jumpe...persoalannye siapakah yg akan kawin dulu antara kami berempat??kot2 alice...hahhaha


nota kecik:siap memblog kul 3.30 pagi waktu malaysia,seremban,tenet slow mcm siput..sengal!!

bekas a.k.a EX!!

  • hmmmm....nak mengeluh panjang pon tarakla gune...naik pusing aku dgn bekas kekasih aku yg s0rang nie...memang kisah cinta kami agak berserabut sikit,tapi walaupon berserabut2...sgt2 lah mencabar kemindaan aku sebagai sorang wanita yg sabar dan hati yg kental....
  • 1st love aku gagal dipertahankan,sebab si die sgtla pemalas,family aku reject...abg2 aku smua x suke,cinta monyet dorg kate...4 tahun hancurs mcm tu je....2006 my happy ending bersepai2.....arghhh!!xder jodoh pe nak kate....ader hikmahla tu tapi 2bln gak berenang air mate..
  • pastu bercinta plak ngn sorg mamat nie...tapi xsampai setahun da putus,sebab mama kate die suke pakse aku....kalau aku penat x nak jumpe die...die mengamuk dtg umah aku,aish der sawan babi lak die nie.....aku bosan tul ngn manusia yg suke pakse2 nie....mase valentinde day 2007....aku dgn serta merta membuat keputusan sebulat2nye DAN sepetak2nye utk berpisah....senang hati aku,menjadi bujang terantang-tang kembali...bebas!!
  • sebenarnye aku nk cite pasal EX aku yg ketiga,yg paling laters la...even its been 3 years dah break tapi ntahla aku tak bape paham sgt ape yg terbuku dlm ati die nie...menyesal ke kecewa ke?sape suh curang dgn aku,padan muke....aku ni da cukup baik da x bgth awek die skrg...biarla aku mengalah je,bagi pakwe sendiri kat org lain....baik tak?
  • ingatkan cite aku ngn die da abis da....tak pasal2 kat fesbuk die name aku xder...ritu die yg giler2 nk add aku..mustahil xder lak....nie mesti kene delete nie...
  • dgn nada marah terus anto mesej thru fesbuk.....pot pet pot pet dan terus sent....kejap tu hp maxis bervibrate....zerrkkk,zerkkkk!!dgn jawapan yg lengkap telah berbalas...
  • awek die delete aku....damn yoU!!tapi pesal lak die nak delete2 aku,bkn kah kami sudah berpisah...tak cukup ke 3 tahun tue.......dgn jawapan yg agak sentap jiwa aku.....die xnak kami bercontact2 lagi........
  • aku tak paham pangai pompuan2 yg tak phm erti sahabat dgn kekasih....kalau nak jeles ngn aku pon tak patut tul,aku xdpt pape p0n...keciwa kene tipu dgn org aderla.....
  • siap nk delete2 aku bagai...tak bagi contact2 kunun...yg laki sengal nie pon duk ikut je....kunun2 syg lah....ckp lah pape yg leh tenangkan keadaan ni mcm nk tambah api je...
  • aku da cukup makan ati dulu....aku xnk bermusuhan,kalau boleh...yg lepas biarkan lepas,tapi aku tetap nk contact....tapi manusia2 skrg x phm...tahu pk nk jeles n marah je....zaman purba tul!!
  • aish....suhu kepala otak aku terus naik mendadak,aku decide xnk contct lansung dgn die,dpt awek mcm singe giler...takut aku,silap2 aku kene ngap lak...
  • tapi setelah dipujuk rayu....aku terus cair....die xnk terus putus hubungan dgn aku....aku pon tak mahu...die ckp byk sgt kenangan aku dan die yg xdpt die lupekan sampai skrg...hmmm....walaup0n kami takde jodoh,xbermaksud smuanye terhenti disitu je....aku akan terus bersahabat hingga hari tua.................betol ke??kawan jela...aku tak suke merampas hak penjagaan org.....dose tau!!kalau die der perasaan lebih2 tu...sukatilah,bagi aku da terlambat da....bas da lepas pon,aku da buang segala kenangan2 mahu pon perasaan kat die....bye-bye Cinta pudar.....

Tuesday, February 16, 2010

fast,faster....laju,lajut......settle da bln nie


celebrated my birthday on 13 february 2010



valentine day Vs gong xi fa cai....14 february 2010



our anniversary 16 february 2010,2 tahun sudeyh,tapi xcelebrate pong,sorang kt sane,sorang kat sini,so kene gigit jari,hek3~~~



p/s:bulan Februari byk tarikh2 penting perlu diingat DAN wajib ingat!!

Thursday, February 11, 2010

semakin tidak bertenaga

pendarahan hidung pagi tadi betol2 memeranjat aku...
panas sgt kah cuace arini?atau aku memang kurang sihat??
susah untuk diri aku sendiri memberikan jawapan.....pelbagai benda negatif bermain di otak aku yg semakin sempit dan sakit....

ntahlah....cume aku leh kate memang badan aku sangat2 lemah....

harap2 semuanye okey....
dan senjata aku sekarang adalah hanye "Berdoa"

aku berdiri disini kerna engkau..
tanpa engkau,aku akan mati....
dan membawa kenangan bersame yg abadi....

Tuesday, February 9, 2010

misi,visi dan impian

  • kalau nak bercerita tentang misi,visi dan impian memang panjang lebau cite die...dan aku memang cukup malas utk menaip....penat da menaip kat opis,tenaga dijari semakin kurang...
  • mama kate aku memang kuat berangan...kalah mat lampir...eh silap lak,"si mat jenin",tapi last2 tak jadi ape p0n...
  • kali ni aku nak buktikan yg angan2 aku menjadi kenyataan....sape bilang kite tak boleh berangan lebih2?jgnla sampai jatuh dari bangunan 13 tingkat,itu memang nk g jahanam...
  • semua org tak tahu ape yg aku sumbat kan dalam otak aku yg x bape besar sgt ni....tapi mcm2 benda leh sumbat sampai sendat da jadinye....
  • tapi x bagus jgk kalau kita byk sgt sumbat dan pikir...takut otak leh jadi lembab dan hang.....last2 leh jadi pelupa dan ilang ingatan......bahye tu....
  • mate pon da sepet,aku pon xth pe yg kau merepek ni setan......jum tido sambil mimpi yg indah2 dan manis......nak peluk die erat2...nak cium die.....nak hempap die kuat2..."hai patrick...hai spongebob"hehehehe
i NeVer RegrEt what i've doNE..
beCauSe i LoVe U
EveN u Dun KnOw How MucH i Love U..
U aRe Part of My SouL...
i Dun WanT to Lost U...
No Matter what,u will always in My HeaRt....
EveN iTs Force me To Leave u...
i Love You Always...


p/s:semoga impian tercapai....amin

Monday, February 8, 2010

happy birthday to me.....IIoshin sudah tuaII

happy birthday to me.... happy birthday to oshin......happy birthday to you.....

may god bless me always...
hope my dream come true.....
hope everything gonna be well this year
hope................................................(hehe)
Amin Ya Rabbal Alamin.....

nota kecil: arini aku telah pon membesar......tapi semacam agak lemau,lemah,lembik,letih sejak dari aku membukekan mate...
mengapa?kenape?mungkin faktor usia yg sudah meningkat....tulang kaki selalu lenguh2,berdiri 10minit...kaki gigil...itu tanda
DIRIKU SUDAH TUA....oh my God!!!

Sunday, February 7, 2010

gementar menanti.....

yes.. hari tua ku semakin hampir.....kaki ku ketar2,gigi aku ketap2......oh tidak!!nervous plak da...

aku semakin meningkat tua,sudah tua kah aku??ohh no...no..no,sape bilang?
ramai org kate aku seperti budak baru lepasan spm yg baru nak tahu hidup....yes!aku suke dgn perkataan2 begitu......terima kasih pakcik and all pakciks!!...hehehe..

umur sudah meningkat aku semakin sensitif dari segi kate2 mahu pon perbuatan...
senang je nk touching2,nak emosi2...nak sawan babi,nak pelempang mulut org yg suke jage hal org,itulah diri aku sekarang...aku semakin tidak terkawal...

utk tahun ini impian aku semakin bertambah dari tahun2 yg dulu....semoga ianya menjadi kenyataan,insyallah.betol....aku tidak boleh beremosi lagi....tolong kawal ye cik oshin...
jgn sebab kesihatan,semua jadi huru hara.....aku bukanla tuhan utk menghukum kesalahan2 org, dan manusia juga
bukan lah sesempurna yg kite pikir....jadi masing2 ader membuat kesilapan,samaada tak sengaja mahu pon memang sengaja....jadi biarkan saje mereka dengan labu2 yg busuk!!!dan aku akan terus melangkah setapak kehadapan...yes i will!!!

conclusion:

no more touching,emotional,mad,sensitive and etc.........(pls delete this in ur mind account,tQ) senyuman adalah rahsia awet muda...perasan dodol!!

Friday, February 5, 2010

Miss U....






sincerely,
Oshin~~~~

Wednesday, February 3, 2010

tak tentu arah...

  • bile dikedai muzik,aku menjadi seperti kucing kehilangan anak...
  • sane pegang sini pegang....wow!!smua cantik2,bunyi bagus2.....mate liar memandang kesane sini.....aishhhh!!
  • si penjual terus menerus memberi cadangan2 yg bernas dan kate2 pujian....
  • nak suh aku beli memang manis smua ayat2 mereka....
  • aku semakin kebuntuan......jantungku berdenyut kencang mcm ribut taufan....
  • aku memang kurang arif bab2 muzik2...ini plak baru 1st time ingin memiliki gitar idaman...
  • aku duk keliling2 gitar letrik.....hehehhe.....siap kau nnti da pandai nnti pasti aku rembat 1...
  • aku suke kaler putih tue...purple pon not bad.....aishhhh!!
  • tolong2......aku rambang mate sudeyhhh.....