Tuesday, December 28, 2010

tak lame lagik...

wah....new year tak berape ari lagik...
gile pantas mase...rase baru je awal tahun...da akhir tahun pulak...serius laju gile babeng mase skrg....haissshhh!
inila dunia...kite selalu terlupe yg dunia makin tua....kite pulak leka dengan dunia....
tahun 2010?ape yg aku dapat....segala impian tercapai?
alhamdulillah,kehidupan 2010 makin senang....dan bukan macam tahun sebelum2 nie...
sebab tahun nie.....aku da pegang duit sendirikan...kire dah ade la sumber pendapatan yg tetap...syukur sangat2 dengan rezeki yg tuhan bagi nie.....

tahun 2011?maybe mahu hidup berdua?kahwin?kehidupan yg lebih serius
hehehehe....
mahu kumpul harta dulu la pape pon...soal kahwin....boleh lah diletakkan pade mukesurat yg last skali........


k lah selamat tahun baru kat cemua2....love u all....

Monday, December 13, 2010

Spider - Kita Satu


Sering ku bertanyakan
Di manakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Penyesalan cinta dalam diam

Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Chorus
Kita telah ditakdir bersama
Teman hidup di dunia
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah milikku

Pegang tanganku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama

Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Ulang Chorus 2X

Kerana engkau adalah milikku




Saturday, December 11, 2010

merayap~~

catat rekod dunia tul...balik umah kul 3 pagi,berjimba2 dengan my EX-EX....what's?EX-EX...
hahahha...termasukla EX BOYFRIEND,EX CLASSMATE....yehaaa...

g makan2,minum2...karok2....jalan2....seryes im HEPi!!segala kusut masai dikepala otak berjaya dihapuskan tanpa menggunekan sebarang peluntur....very Excellent!

road block bersepah nasib tak kene tahan......al maklumla da kul 2 lebey...takut kene urent test plak....mls betol...bukan kite owg g cucuk langit o minum2 arak pon....polis besela nk rasuah sajek....cis!!







p/s:sowang ex aku nie,xbg aku letak pic die kt Fesbuk....konon takot GF die marah...porahhhh!so aku letak kat blog padan muke die!tgk abg rota rilex je sporting amik pic ngn aku.......siap senyum2 kambing agi.....cayala rota!alots of improvement beb!

Tuesday, December 7, 2010

erMmm~~


::MENANTI SEBUAH JAWAPAN::

Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu
Seiring jejak kakiku bergetar
Aku tlah terpaku oleh cintamu
Menelusup hariku dengan harapan
Namun kau masih terdiam membisu

Sepenuhnya aku...ingin memelukmu
Mendekap penuh harapan...tuk mencintaimu
Setulusnya aku...akan terus menunggu
Menanti sebuah jawaban tuk memilikimu

Betapa pilunya rindu menusuk jiwaku
Semoga kau tau isi hatiku...
Dan seiring waktu yang terus berputar
Aku masih terhanyut dalam mimpiku

Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu

Friday, December 3, 2010

makanan Vs tak sedap

~27 november 2010 jw marriot hotel~
yang ini paling2 best skali....yang lain mcm hampeh!

ape benda alah,rase mcm muntah!yuckkkk!

mentah mcm tak masak....adoiyai!


barisan pelakon....dari kiri haris,zarinah,si oshin dan lim

skodeng~skodeng





skrg aku nak cite serba sikit pasal annual dinner company aku aritu...
memang mantoP!!!setahun 2 kali dinner tapi company lain2 r....bestnye tdo hotel 6 stars,berdepan ngn pavilion lagik,teringat siut time keje kt sane dulu....aisehmen!!


siput babi..


semalam da ade semangat nak tulis blog...TAPI connection internet mcm siput babi dah...trus mood marah menjelma.....bosan tul kalau nak melayari internet TAPI internet plak lembab!hampeh!bioL!sumdOL!


Wednesday, November 24, 2010

PERASAAN

bukan senang untuk kite melupakan seseorang yg pernah mencurik hati kite...
kadang2 kenangan memakse kite mengingati segala2nye...
kadang2 aku rase,aku banyak berpura2.....sebenarnye korang tak tahu mcm mane perasaan aku skrg....rase mcm nak patah balik je smua2 nie........
gelak,ketawa,suke,gembira...tapi sebaliknye merana.....
perasaann oo perasaan...kenape begini jadiknye...??

cube mencintai org lain...
pakse sukekan org lain...
tapi masih ader lagi 1 perasaan yg membeku......
tak tahu bile smua ini akan berakhir.....

berikanla aku kekuatan....ini adalah takdir yg aku perlu tempuhi dgn sabar....
CINTA DATANG DAN PERGI,TAPI KENANGAN SUSAH UNTUK PERGI.......haishhh!!

SUATU KENANGAN


Berarak mendung awannya kelabu
Menambah resah luka dihatiku
Kesepian malam seakan mengerti
Cinta yang dalam kehampaan

Mungkin kau dan aku terlalu berbeza
Cintamu dihati hanya sandiwara
Kata dan janjimu mudah kau persia
Dibalik senyum aku sengsara

Pernah jua aku nan mencuba
Melupakan kenangan kita bersama
Namun aku tiada terdaya
Melontarmu dari ingatanku
Makin lama makin ku mencuba
Semakin rindu datang nan melanda
Kasihmu ke mana hilang arahnya
Kini cinta..cinta lumpuh dan tak bermaya

c/o
Berikanlah aku kepastian
Agar dapat ku teruskan perjalanan
Kepada Mu Tuhan aku harapkan
Berikanlah aku kekuatan


Saturday, November 20, 2010

best of lyric and special 4 someone


Seindah sinar pagi
Ku pancarkan sinar ini
Semoga bersinar di hatimu

Selembut angin malam
Terhembus kasih untukmu
Hingga terbayang wajahmu
Percayalah sayangku
Hanya engkau ku cinta
Tak pernah aku berubah hati

Semakin hari (sayang)
Semakin hangatnya cinta
Sehingga membakar di kalbu

Jangan kau ucap selamat tinggal
Pada diriku yang setia
Tak sanggup aku untuk berpisah
Inginku hidup bersama
Cintaku hanya untukmu
Setiap hari kau ku rindu



Thursday, November 18, 2010

idaman kalbu...

  • takde ape benda nak dibanggakan...
  • tapi dengan hasil titik peluk sendiri...aku akan memiliki rumah idaman...
  • korang nak beli kete bergaya,ke sane sini....aku tak kesah langsung....
  • setakat kereta baru yg harga puluh2 ribu,ratus2 ribu...tapi lepas 10 tahun da terbarai...n kene tukar kete lain yg lagi power....tak usah lah berlagak sekarang..aku langsung x masuk kepala smua tue...
  • yang penting umahku syurgaku..........aduhh nyamannnye!!!korang tdo n memasaklah dalam kete sampai lebamm.....
  • peringatan kepada bakal suami aku...yang ntah sape2 pon aku tak tahu...boleh la basuh kaki,basuh muke,masuk umah aku....takyah la susah2 nk garu kepala nak carik umah....tempat berteduh sudah ader.....hehehe

Thursday, November 11, 2010

AL-FATIHHA SHAMRIN FOTOGRAF



al-fatihha kepada arwah shamrin fotograf,semoga rohnye dicucuri rahmat....
tahun nie ramai artis meninggal dunia,sakit tula,sakit nie lah...macam2...

mase annual dinner TDK bulan 4 ritu,baru je jumpe shamrin,friendly orgnye...
nak amik gambar pon x kisah...

pape pon takziah kepada family arwah....
lagu2 arwah menjadi kenangan.....byk sgt lagu die gua minat...
tp gua amik 1 je utk blog gua nie.......semoga terhibur!!


Wednesday, November 10, 2010

||tabiat||

aku rase mate aku nie skrg memang tak boleh di harap...
lepas makan je nak terlelap,nak membute je keje,sangap beribu2 kali....
kalau kat umah takpe leh tdo,nie kat tempat keje...
kalau tdoo mahu kene kejut gune siren ambulans tue...ko nak mampusss!!
mahu je,aku nk gosok mate nie,dengan berus jamban yg cleaner baru lepas cuci tue....
haissshhhh!!!macam2....kalau keje dulu leh gak curik2 tdo bawah meja ke,nie skrg nak buat keje pon tak cukup mase,nie nak membute.....buat kene ceramah je nanti.....

agak2 kalau makan tdo...makan tdo...leh tak berat mcm dulu balikk,42kg?
sekarang nie kerempeng sangat,37 kg je....adeh!!ape da jadik nie wei..
shape badan memang da lari abis...byk kene adjust balik nie.........


suplement tolong bantu saye!!!!!

Sunday, November 7, 2010

pantas...

  • sekarang aku rase mase sangat pantas macam kilat...
  • buat2 keje tengok kejap da petang...dah malam...dah esok pagi...
  • kejap je minggu nie.....minggu depan dah masuk bulan baru...
  • tak lame lagi da tahun baru....2011,rase baru je sambut new year...
  • ish2....mase sekarang kan,kejap jerk......
  • kalau g lepak ke, dating ke....adeh x cukup je 1 hari...nak tambah 24 hours +++ 5 hours...
  • duk lepak,duk makan,duk movie,duk karok,duk sopping...tgk2 da malam...
  • ala malas lah nak balik........
  • mungkin bumi semakin tua......pastu putaran die pon makin laju....
  • so berbanyak2 la buat amal jariah....kumpul pahala...
  • banjir terok kat perlis n kedah,itu tanda bencana alam...cian dorang...
  • dunia mahu berakhir??waallahualam~~

Thursday, November 4, 2010

end of dis month



i want 2 be a CINDERELLA...
i will wearing all white colour of dress...

walking around red carpet with...............??

who's volunteer?errrrmmmm.....

alaaaaaaa LiM ker?bagila yg kacak2 sikitt weiii....hehehhe
aku nak david archuletta...pegang tgn taknak lepas siut...

DB schenker ANNUAL DINNER coming soon!


tak kesah~~

name oshin kurang menyerlah di tempat keje baru aku...
name sebenar aku makin dirojak2kan...

ader yang memanggil,mastura,mas,maszura bagi kaum cina yg pelat......
yg paling bongok sekali siti.....adeh,patutla aku semakin keding....ade ker patut die panggil dengan name yg aku paling benci.....

tapi........aku dah tak kesah,sukati korangla,janji jgn panggil name aku yg pelik2 da lah...


Friday, October 29, 2010

eh!tomorrow...

my happy begin...
hope the game is over...
and I really hope our dream come true.....

really miss all my friend.........love u much n much.......

eh jadik ke pegi KL esok??hehehe
isnin da apply AL lah........

moh la lepak KL sampai lebam.....jumpe disaneeeeeeeeee :D

tanam niat

aku berjanji akan selalu mengupdate blog ini,walau bz mcm mane skali pon........


sowi MY BLOG sebab tinggal kan kau bersemak,bersawang dan berkesorangan....cian kamo!

bukan taknak tulis macam2 cume rase2 takde sape yg sudi bace cite dongeng aku ni kot...hehehhe


I LOVE YOU...muahs!


minggu PELUPA!!

cis....isnin lupe bawak wallet,termasukla ic,lesen n kad2 berduit...
bawak kete slumber badak je kan,mcm xder pape jek...sampai tempat keje....alamaK!!wallet aku tinggal....cekodok basi.....nasib ader org nak hantar,kalau tak kene pusing balik amik.....malas!!
rabu pulak....uniform tak bawak,terpakse pakai org punye,adehh bau badan harum....nak muntah aku....nak x nak sarung je r,8 jam tak lame pon....padahal,tahan je lah hidung...

arini tanpa segan silu.......dik pinjam Handphone dik....akak tak bawak handphone la....adoi..
sejak bile otak dah makin lemah nie.....maybe faktor umur kot.....tidak I masih mude dan bergetah...huwaaaaaaaaa!!

Saturday, September 18, 2010

R.A.Y.A 2010

SALAM AIDILFITRI.....
10 SEPTEMBER 2010 BERSAMAAN HARI JUMAAT,ADALAH 1 SYAWAL...
raya pertama keje....memang heaven.....ermm
raya tahun nie mcm tak meriah sgt....tak tahu naper?
mungkin sebab dah x berdua lagikk kot....
sekarang sudah "solo milo"
arrghh jeles tgk org bercouple....
tapi benci mahu bercinta............GRRrrr

mahu cite pasal raya...pasal tersalah topik lak nie...
da larik da smua mood.....dush3.....
chow chin chow....g raye dulu k.....
DAAAA~~

Sunday, August 15, 2010

hari ke-6

adoi...da puase ke-6 da...
cepatnye,but still takleh puase....
sedey beb...mcm xder feel je raye tahun nie,puase awal2 tak dapat nak berpuase...
benci tol.....

pehal la p0mpuan ader penyakit cmni....kan best kalau jadik laki...
gagah,kacak,berani,kuat.....ramai awek nak dekat2.....
kan kan kan kan~~~

aritu ader ribut taupan kat jasin,area pasar ramadan
3 org mati,kesian...itu pon peniaga...
dengar cite,mase 1st day bukak pon dorang da gaduh rebut tapak....
pastu org berniaga pakai seksi,mcm nk g disko...
itu bape banyak yg tak pose lagik..kite tak tahu
so,kebarangkalian tuhan turunkan bala kepada mereka....
astarfirullahalazim.....beringatla sebelum terkena...


Friday, August 13, 2010

next song~~

S Club 7 - Never Had A Dream Come True

Ooh...

Everybody's got something they had to leave behind
One regret from yesterday that just seems to grow with time
There's no use looking back or wondering (or wondering)
How it could be now or neither been (or neither been)
All this I know but still I can't find ways to let you go

Chorus
I never had a dream come true
Till that day that I found you
Even though I pretend that I've moved on
You'll always be my baby
I never found the words to say
You're the one I think about each day
And I know no matter where love takes me to
A part of me will always be with you

Somewhere in my memory I lost all sense of time
Amd tomorrow can never be
'Cause yesterday is all that fills my mind
There's no use looking back or wondering
How it should be now or neither been (or neither been)
Oh this I know but still I can't find ways to let you go

Chorus

You'll always be the dream that fills my head
(Yes you will, say you will, you know you will, baby)
You'll always be the one I know (I'll never forget)
There's no use looking back or wondering (or wondering)
Because love is a strange and funny thing
No matter how I try and try
I just can't say goodbye
No no no no

Chorus

A part of me will always be with you...

Tuesday, August 10, 2010

lagu tangkap leleh





lagu nie sesuai tok mood aku yg sedang suram...
ni pon adik aku yg last bg aku dengar...
touching sungguh bile dengar,nak2 plak baru lepas putus...
adoiyai...pesal ko bagi lagu tangkap leleh nie...

tapi name syakila tu korang ubahla name tok balak o awek korang k..
so layan jela!!

die datang lagi~~

bulan ramadhan datang lagik...
yeay!!esok umat Islam da start pose...
semoga aku lebih tenang setenang air laut, di bulan yang mulia ini...
pape pn...pose kene penuh beb!!macam la penuh sgt kan tiap2 tahun...
tapi teringat time kat kondo dulu..
g pasar ramadhan same2...buke same ngn die...
kami byk abiskan waktu bersame....
hmmmmm~~~~

Saturday, August 7, 2010

STOP IT!!













Please stop crying,oshin...
lets everything go..........

hey!!u r very strong gurl in da world...
come on babe....u can do it!!...
Please focus on ur work...

if not,everything will in trouble....

ur career is more important now...

da namo nangis2,senyum,senyum..
hah!!macam tu kan cantik,comel..

budak jepon kene kuat,hait,hait!!

my sweet memory





12.07.2007
perkenalan di friendster,start bermesej2 dan bercomment...

16.02.2008
anniversary....LOVE STORY BEGAN...

07.08.2010
my happy ending....everything is break oFF... im so sorry...hope dis is da rite decision 4 us... u r still in my mind n heart... alot memories we r sharing together... dunno how to delete it....its really hard, and too hard!! until now im still love u... but its forced me to do all of dis...

dari hati ke hati

sedang orang bergembira,
aku pula berduka,
mencari arah yang benar,
adakah ini keputusan yang terbaik??
jalan pennyelesaian yang tepat??
kesudahan yang amat2 menyedihkan hati
bukan kegembiraan yang aku dapat??
kenape perlu ade kisah sedih dalam percintaan...
gagal dalam cinta memang amat2 memilukan hati
pasangan yang bagaimane yang kite semua impikan?
mase hanye dibuang bersame kenangan...
kenangan indah bertukar menjadi pudar...
siape salah?siape benar?
ape punca semua yang belaku....??
kenape tiada kepercayaan?
kenape hati semakin jauh....
kenape semuanye berakhir begini?
segala pertanyaan bermain dikepala..
tapi segalanye sudah terlambat......
lambat atau cepat...
ini adalah takdir yang perlu aku terima...
akal langsung tidak bergerak,hanye memikirkan DIA...
DIA adalah insan yang sentiase buat aku tersenyum dan gembira...
DIA adalah segalanya....
aku SAYANG DIA...aku RINDU DIA....
Tapi........
DIA BUKAN MILIK AKU SELAMANYA...
MAAF YANG TAK TERHINGGA....

SEMOGA KITE MENJADI KAWAN BAIK SAMPAI BILE2...
BIAR PON KITE TIADA JODOH....
TERIMA KASIH YA ALLAH PERTEMUKAN AKU DENGAN DIA...

budak jepon kamu sudah tiada~~

Friday, August 6, 2010

semak!!

mood:tunggang terbalik+semak samun+huru hara=KUSUT!!!!

senang cite,hati tak keruan.....ape sudah jadik nie??

Thursday, August 5, 2010

vavi tonyok!!

nie org gua cam muke die betol2...
macamla bagus sangatkan....
macam MD je care lu....padahal jaga SPM cabuk je...
mcm siyakk je lu punye perangai nak sound2 gua..
setakat benda mcm semut lu nak tahan2 gua mcm guru besar sekolah rendah...
ingat gua nie budak darjah 1,2 ke.....boleh tahan bengap gak lu punye pikiran ek..
gua nampak lu tepi jalan ngn anak bini lu....gua sondol lu orang pakai mini cooper buruk gua...
gua pedulik ape....lu jaga ader pangkat ke tak...
setan gondol!!!

pesanan ringkas:janganla jadik jaga,sebab korang memang tempat sumpah seranah,elok lagik jadik pencuci tandas!!sebab korang nie mcm bagus sgt!!

Monday, August 2, 2010

sms

ade orang suke sms jari lajut menaip kekiri ke kanan...mcm lipas kudung...
hp bukan 1 tapi dua....wow dasat siut!!

aku pulak,susah nak balas sms....kenape yek?
sms yg masuk aku akan kumpul sampai hujung minggu....
bukan sebab sayang dan suke simpan sms tue

tapi.............................aku sekarang da xder mase nk balas2 da..
bz sgt kerja aku skrg....sampai terlupe nak balas,bile weekend baru dapat balas sms2 kalian..
sowi beb!!

tapi dun wori bkn aku sombong atau menghilangkan diri...
ade je kat negeri melaka nie...cume ntah la skrg nie da x byk mase tuk enjoy....
celik mate je keje je ingat...nk carik duit byk2....tolong mama~~

lagik 1....maybe raya tahun nie,macam tak raye jerk,kene keje lah~~
huwaaaaaaaaaaaaa!!raya tak penting ke skrg??
ape nak jadik nie....life o life....

Sunday, August 1, 2010

tarik tali....

kalau performance baik sangat kat tempat keje :-
  1. ramai orang suke kite
  2. ramai orang memuji2 kite
  3. ramai orang respek kite
  4. ramai pandang kite dengan dua2 bijik mata
  5. ramai yang tak nak lepas kan kite masuk department lain
  6. ramai yang senyum bile nampak kite
TAPI

kalau performance teruk mcm cipan kat tempat keje :-
  1. ramai orang benci kite
  2. ramai orang keji,sumpah,hamun kite (segala kategori maki)
  3. ramai orang pandang rendah kite
  4. ramai orang nak tengok pon takde selera,yuck!!
  5. ramai yang nak halau kite dan nak terajang ke department lain
  6. ramai yang muke ketat bile nampak kite...

so,mungkin sebab dorang pk aku bagus sangat....pastu xnak lepaskan aku pegi department lain...
macam tu ek??
aku nie bagus sangat ke?baik ke?xsangka plak aku mcm tu ye.....perasan!!haha
perlu bangga dengan kemajuan anda oshin~~~


||S.U.A.R.A||

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

susah~~

bukan senang nak jadik senang~~
dan bukan susah nak jadik susah~~

everything is own ur hand~~

Sunday, July 18, 2010

MELAKA TETAP DI HATI

yeay!!finally after 5 years,im goin back 2 melaka again...
stay with my family...mama,friend juz around me....im so glad!!
hopefully 2010 is my luck year.....my life juz began~~~

melaka,melaka,melaka,melaka......miss alot!!
now i got u back.....tadaaaaaa~~~

melaka alot changed...tak caye?juz come to melaka n see....like kolumpur..hahhaha
alot shopping mall...love beb!!

21 JUNE 2010

:21JUNE 2010:
1st day join DB SCHENKER a.k.a SCHENKER LOGISTIC STINNES...
its almost 1 month beb!!
hepi 2 be part of germany company staff...
da salary also quite good compare my previous company,ciput sgt!!now i got double...alhamdullillah..
so da important thing is thanks 2 GOD,mama,ayah bcoz always support me n pray 2 me always till i got da best offer in my life...
eh.....dun 4get 2 my bro coz recomment me to dis company.....thanks angah!!
I LOVE u ALL,muahs!!i will promise dat i will work hard.....find alot money to return ur back...

with love~~
ur sweet daughter,
oshin da vinnci~~~

lamenye~~

  • lamenye tak menaip,ape mahu aku carut2 kat sini...
  • banyak bz sekarang cik,sejak2 da tukar keje?ape citer?
  • hehehhe,besela name pon keje baru,banyak benda baru mahu studi balik...
  • maybe wat "export" tak semudah yang kite smua pikirkan....susah beb!
  • no matter wat...i need to catch up fast!!go oshin go!!learn from ur mistake!!tadaaaa~~


i love my new woRk.....

Friday, May 21, 2010

no phone?

aku bukanlah seorang yang sangat pemurah memberi no phone kepada semua orang...
oh itu bukan aku....SAiD NO NO NO!!melainkan dengan orang seperti ciri-ciri di bawah:-

  1. orang yang betol-betol aku kenal...
  2. orang yang sesuai dengan kepala otak aku
  3. orang yang aku rase ikhlas berkawan dengan aku
  4. orang yang baik dan bukan PEROGOL mahu pon PERAGUT...
  5. orang yang bercakap sopan,bukan drama semata-mata..
  6. orang yang berjaya buat aku ketawa da tersenyum...
DAN

Orang yang berani mintak no phone aku dulu....sebab aku takkan bagi kalau orang tak mintak....

so aku bukan orang yang PEMURAH,betol tak?kategori keturunan HAJI BAKHIL jugak la,KEDEK!! :D



Line 3G sengal~~

minggu ni,rase-rase broadband aku mengalami penyakit cirit birit,semakin hari semakin lembab,aku tidak salahkan pihak celkum,tapi da memang aku duduk dekat zon yg xder coverage 3G...apelah kalau nak pilih umah pon janganla hujung dunia,sengal tol akak aku nie!!
aku plak yg terseksa,nak online pon berkurun nak tunggu...naik sepet mate aku,alih2 tido lagik bagus...krooohh!krooo00h!kr0000hh!aduyai nak g keje balik ke?tido lagi sejam boleh?

jadik aku tak dapat nak kongsi cerite menarik dengan kalian...waduh aku pon cedih tau,hukhukhuk
sesungguh aku RINDU NAK MEMBLOG....muahX!macam la da setahun tak menaip kot..

ape nak cite lagi nie?errm

sekian~~~

Sunday, May 16, 2010

||MaY||

HaPPy mOthers Day
mama.....i LoVe YOU
sowi xder duit nak beli hadiah mahal2...gaji kecik lagi!!
jangan lupe pelok bantal tu mase tido okey


Happy Teachers Day
kepada cikgu2,sekolah tadika,sekolah rendah,sekolah menengah,dan UCSI
terima kasih kerana memberi didikan sempurna,dan menerima anak murid yg nakal ini..haha

Saturday, May 15, 2010

i wish...

We're just friends,
What are you saying?

Wednesday, May 12, 2010

betol?

kenape semua orang bercerita benda yang same?
patutkah aku percaye mengenainya?
sesungguhnya aku keliru,buntu mencari jawapan?
tidakkah aku perlu berlaku adil?dan tidak mendengar hanye sebelah pihak?
kenape melayan seperti itu?sedangkan dia adalah sebagai KAWAN..
tidakkah itu memberi satu HARAPAN...
setelah HARAPAN diberikan,KEKECIWAAN yang dapat...
aku kawan ataupon lawan?
atau aku adalah kawan yang tersepit dengan keadaan...
inilah dunia penuh dengan tipu helah....
owh tuhan engkaulah yg mencipta dunia ini..
dan setiap yang engkau ciptakan mempunyai
cerita yg tersendiri.......



owh bulan

adik:ayah boleh tak kite capai bulan?

ayah:mana boleh....bulan tu jauh sangat dik,nampak je dekat

adik:yeke ayah...kenape susah ke?

ayah:bulan tu ibarat sebuah kejayaan...memang nampak senang untuk dicapai
tapi sebenarnye susah........

adik : kalau kite amik kerusi susun banyak2....leh tak kite sampai ke bulan ayah?

ayah hanye tersenyum.........

sekarang budak tu dah pon berusia 23tahun,apakah kejayaan yg die dapat?
harta yang die ada?ilmu sudah cukup?
budak itu sudah paham ape maksud ayah itu....dan teringat senyuman yang ayah lemparkan
dan budak itu tiada ape-ape.....(>.<)

12.05.2010

eh!setahun kejap je....


selamat hari ulangtahun perkenalan kami yg ke-1
thanks TAGGED!!
thanks budak bucuk kerana sudi berkawan dengan orang giler macam I...
dan......erm....menerima perangai sawan mengejut I...hehe

tup tap tup tap....da setahun,mase leh tak kau patah balik??

Monday, May 3, 2010

selipor jepon

tadi mase dalam KTM nak menuju ke KL,aku duk perhati kerenah org.......
lame da tak tengok gelagat orang malaysia nie...free je tak kene pape bayaran pon.
tibe2 mate aku tertarik dengan dua orang mamat nie..........
aish....muke da leh tahan,pakaian smart,siap pakai sunglass lagi,hp da mengalah ahli koprat bunyik die,satu train kalu boleh nak dengar ringtone die...bergaya sungguh bisik hati aku ini org..
adoiiiiiiiiiiiii.............tibe tang kaki,selipor jepon ngn selipor g jamban yg bijik2 tu dorang pakai....

ishhhh....langsung tak kreatif budak2 zaman sekarang nie...klu da kacak mcm bradpit malaysia tue....kau pakai lah kasut yang mantap2 sikit.........tak pon sandle laki yg bese2 tu pon ok..ni selipor buruk mak korang g motong getah ke,korang g rembat....tak senonoh betol...jijik aku tengok.....cancel aku nak usha....eeee,selisih malaikat 44...

moral:kalau nak bergaya tue,biarlah berpada-pada,jangan luar je nampk kualiti tp kat luar koyak rabak....otak sempit!!!

bongok day+miskin day........

  • arini aku ke kolej nak settlekan byk benda,bayar sane sini...wallet jadik licin dan nipis,sekeping duit kertas pun tarak,termasuk simpanan di bank rimau,aku da kuarkan smua duit....
  • mampuih!!takkan nak balik jalan kaki kot,weiiiiiii!!aku buntu..
  • first time kejadian mcm ni menimpa aku....aku duk berpikir sejenak,mencari idea...
  • pandang atas,tiada jawapan,bawah pon xder...
  • ting!!!!!!!!call abg,masukkan duit dalam maybank oshin plsss!!duit oshin da kering nie,nk blik xder duit makan pon belom nie (buat2 sore sedey)
  • tibe2 mesej masuk "tgh meetinglah",xperlah oshin tunggu dulu..
  • mesej masuk skali lg "maybank 2 U tgh tergendala skrg,website pon xleh bukak.......
  • jantung aku rase macam nak tercampak ketanah da.....adoiyaaaaiiii,apelah suwey sangat arini..aku mandi pagi kot arini,gosok gigi smua complete 1pakej
  • hampir 2 jam gak bertapa kat kolej,berzikir,bertasbih...berdoa....cepatla ok bank oi...
  • ting!!dapat 1 idea,mesej ex Bf aku...."mula2 malu nak cakap tapi da terdesak sgt,cume jalan cite diubah suai sikit,bkn ape tkt sgt die dtg jumpe aku"
  • Hp berdering.....oshin duit da masuk....rase mcm nk melompat2 da rasenye....
  • muke aku berdarah balik,kalau tak biru je.takut sangat,tak dapat balik,sape nak antor oiii..
  • cepat-cepat aku mesej ex aku,supaya xpayah g bank masukkan duit...tapi die tak balas mesej aku,mungkin die tengah pecut skrg.......
  • tgk2 die balas kat hp maxis,"sori aku takder crdit tadi.....aku da nk pegi maybank da,ish ko nie,minggu lepas aku eksiden,ni aku duk umah kwn aku"
  • syg gak mamat durjana ni kat aku ek...ingat die xnk tolong aku tadi...pape pon aku rase mamat nie lah ex aku yg paling class dan best skali....mase zaman sekolah kot kenal dan bercinta sorok2,cinta 3 segi bak kate org...haha,cian die eksiden,kalau die terbace blog aku ni,aku nak die tahu....
  • i love our friendship forever n ever.........walaupon kau bukan milik aku....

Tuesday, April 27, 2010

merawat sendiri














Baik-baik Sayang by Wali

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

p/s:lagu ni aku tuju kepada diri aku sendiri..
ade paham??aku belum giler lagi...

Believe........


"Yesterday was history

Tomorrow is mystery

Today is a gift"

Sunday, April 25, 2010

menangis

"menangis" bukanla jawapan dalam sesebuah masalah,dengan air mata segala masalah tidak akan langsung selesai,sebaliknya carilah jalan penyelesaian yang terbaik...

aku adalah wanita yang sangat-sangat lemah dalam menerima dugaanMu ini...
sesungguhnya akulah manusia yang paling bodoh yang tidak pandai mencari jalan penyelesaian..

pesal kau menangis wahai oshin?
kenapa kau bersedih dengan dugaan ini?

tidakkah engkau sedar bahwa diluar sane,beribu-ribu manusia yang lebih susah dari kau....
kau perlu bersyukur dengan ape yg dikurniaakan olehNYA kepada kau....

"YA ALLAH TENANGKAN DIRI INI,TABAHKAN DIRI KU INI,MENERIMA DUGAAN YANG KAU BERIKAN INI....."

maafkan oshin mama............

Friday, April 23, 2010

.....

I dun wanna hurt you

I have done before

I will not do it anymore





T.I.D.U.R

satu hari tdo memang tak hengat dunia...kalau gempa bumi melanda,aku lah org yg mati dalam iman.....sedar2 da dalam kubur je....ish dasat sekarang hobi tido aku nie....

balik keje...tukar baju,tgk bantal terus mood tidur da datang,ape lagi,tido sampai pagi tanpa mandi dan makan malam....muke pon da naik bolat dan sembab,asik belasah membuta jerk...

dengan aktiviti tidur kan diri anda,aku rase otak kite tak banyak nak pikir semua benda..
bangun tdo...rase fresh sangat,segala beban yg ada dlm otak,terus lenyap bersame mimpi2...

  • pegi keje tdo sementara tunggu kul 8am
  • rehat tdo....belakang aircond
  • bos takde tdo,bawah meja....
  • balik keje sampai umah tdo pelok danish....
dan seterusnye....ZZZzzzzzzZZzz

Thursday, April 22, 2010

senyap...

oshin kamu kenape?
oshin,ko kenape?
kak,oshin ader kat opis tak?
oshin,pesal u senyap je?
Hp tak angkat kenape oshin?
sms tak balas pehal shin?
tgk Hp skrg,bape byk misscall,mesej ko....apesal ko nie?


sorri semua,mood untuk bermesej atau bercakap ditelefon "takde langsung"buat mase nie,
harap maklum.....
bile korang call tue...telinga aku terdengar,aku tengok hp,kalau mood nak angkat ader,aku angkat...ataupon aku akan humban Hp bawah bantal.....dan sambung tdo balik..
kenape?jangan tanye aku...tak suke jawab...

sorri makcik,pakcik....aku sedang sasau penyakit kucing kurap...

Monday, April 19, 2010

LuRus

aku keliru,sungguh berpusing di minda...
jalan lurus atau jalan pintas,tolong berikan aku petunjuk...
jawapan yang tidak pasti...

keputusan?ntah abaikan...
aku kurang mahir memilih keputusan...
aku tidak pasti.....
maaf.... :(

sengal!!bongok!!berok!!kacau!!

Sunday, April 18, 2010

kurang Luck

balik dinner dengan tangan kosong.....sedih betol!!
ingat dapatlah mesin cuci pakaian ke? mesin sejok air ke?haram....
tapi aku bangga,ramai gak yg memuji2 kecantikan palsu aku semalam... baru korang tahu lepas ditempek,dicelak2....aku nie cun,kalah princess diana...
yang lagik aku sentap,princess malam tu,langsung name aku tak tercalon,malah ditewaskan oleh makcik2 je..hampeh!!sadis betol....takder rejeki lah tu :(
snap gambor sampai naik kejang mulut aku nak senyum je..
..tapi puas ati gambar semua comel-comel...auw!!i loikeeeeeeee...oshin sayang u all semua...thanks 4 beautiful picture k..



Thursday, April 15, 2010

J.O.D.O.H

"SEMOGA OSHIN DAPAT JODOH ORANG YANG BAIK-BAIK,YANG PENTING BOLEH JAGA OSHIN ELOK-ELOK,BERI KEBAHGIAAN,DIDIKAN DAN KETIDAKSEMPURNAAN OSHIN DITERIMA"

tu jerk oshin nak ma,bile mama happy,oshin pon happy jugak...oshin ON jerk..

nota: sifat yang tak banyak membantah,saye bukan orang degil... :(

realiti atau fantasi

bertemu lagi same kamooo...
sungguh gembira bagai nak gila...
hati tersenyum riang sampai tak terkata..
akal bagai terhenti seketika..
jantung berdegub kencang seperti datang raksasa...

inikah dinamekan mimpi menjadi kenyataan?
atau memang aku sedang bermimpi kering?

eh2...saye rindu kamoo banyak-banyak
jujur saye berkate-kate......

finally...

bos mule berjinak2 memanggil aku dengan name "oshin"
wow!!cayalah bos...seb seb bom bom sikit...yeha!!

menyampah betol kalu die panggil aku dengan name "mas"
lagik berbulu telinga aku kalau die panggil "siti"

aiyoyo kadelwalee....pengsan aku dengar...
benci!!benci!!benci!!tak suke!!tak suke!!buekkkkkkkkkkk!!

keturunan

  • kerap sakit dada...
  • mase baby dulu,mama kate aku memang ader sakit tu...
  • tapi lepas umur aku 2 tahun penyakit tue dah hilang...
  • memang hepi sungguh mama ngan ayah,sebab da xpayah tiap2 bulan g sepital sedut kahak da..
  • kalau tak aku kerap kene sesak nafas,kene pakai oksigenla...cian aku time tue,kurus je,mcm xder zat,muke pon pucat je...
  • mama ngan abg no 3 aku,da tua2 baru kene penyakit nie....bile aku tgk dorang kene,dasattt!siap bunyik2 enjin...sedup in haler mcm best je...rase buah-buahan ader,rase mint ader...wah!!macam shisha syoknye...tapi sakitnye hanye dorang je yang tahu..
  • sejak dis week aku da start plak mengah2,nk cakap pon sakit dada...
  • mungkin sejarah akan berulang.....
  • saye benci "asma"!!

Thursday, April 8, 2010

OTAK-OTAK

  1. macam-macam ado ras0...
  2. bukan takat nak pocah,nak meletop da pon...booomm kebaboooommm!!
  3. k0j0 plak membuak2 kek opis,ingat kepala otak nk rehat,haram tak dapek!!
  4. call kastam,call driver,tax exemption melambak nak keno apply....nak tunggu approve punyo la lambek....memang makan gaji buto gaknye org2 baju biru nie....ari2 den nk keno bergayut ngn korang,alasanny0 "sibuklah skrg...call kojap lagi"ishh..kalau dokek depan mate mahu da kene siku ngn suap lutut da...b0ng0kkk!!
  5. otak nie plak ari2 nk meragam,nak jo den hentak kek dinding,ingat nak melayan ekau je ari2,makan ubat nyut2 tak mau gak ilang....langsung tergendala kojo den,migrain sengal!!
  6. agaknyo gambot da panjang,nak kono tobes,s0mak botul time buek kojo...tensi0n den..
  7. hari annual dinner company den semakin hampir...next week,yahoo!!baju lip lap2 den da boli...
  8. harap-harap den dapek lah 1st prize lucky draw....aminnnnnnnn~~~
p/s : mcm hampeh ekau cakap nogori...sempit!!!!!!!

pelawak...

"kalau menangis boleh selesaikan masalah org itu,
die pon akan menangis sekali..."

"muke sedih dan menangis bukan boleh selesaikan masalah....
die memang ingin menjadi ubat kepada wajah sedih orang...
die nak orang senyum gembira saja......"




sumber: Allahyarham Din Beramboi (2april 2010)
aku pon nak jadik macam arwah :)

Tuesday, April 6, 2010

M.A.T.A

susah betol nak lelap sekarang nie....
banyak sangat keje kat opis,balik ingat nak luruskan pinggang....
eh!!malam nie kene tidoo awal...sangap je kat opis mcm anak beruang
pas mandi 2,3 gayung....terus mate terbeliak buntang...hampeh!!
tergolek kiri kanan,langsung ke laut segala harapan....
otak tak leh fokus satu benda,kene terbang ke benda lain lak...
ape nak buat nie ek?kang bukak lappy,sah2 tdo lambat...ngantok plak disiang hari...
adoiyaii....kene buat keputusan dengan bijak....ermmmmm

mari mengiler di FACEBOOK!!!!!!!!!!!!!!!!ye ye ye (ala-ala badi amuk,jari 3 naik atas)

kotak kecil:sejak2 ader anak jantan sekor nie,die suke melompat kat muke aku mase aku tgk membuta...ni semua punca2 nak kene baling ke dinding nie,eeee gangguan seksual tol!!